ANP
Volledig scherm
© ANP

UEFA voorziet drie noodscenario’s voor EK 2020

EK voetbalNu het coronavirus ook de sportwereld meer dan ooit in z'n greep houdt, heeft ook de Europese voetbalbond (UEFA) drie noodscenario’s wereldkundig gemaakt:

11 reacties

 • Eric Couwels

  1 jaar geleden
  Wel ja, dan kan PO1 mogelijk toch nog afgewerkt worden. Er zijn toch nog belangrijke tickets voor Europees voetbal te verdienen. Ook in de andere EU landen. Geen winterstop, maar een Corona stop.
 • Jeff Janssens

  1 jaar geleden
  Wereldgezondheid gaat voor alles...denk ik dan...
 • luc caels

  1 jaar geleden
  Dit jaar al zeker alles stopzetten, denk dat dit het beste is voor de wereld gezondheid.
 • Felix Strackx

  1 jaar geleden
  Sla maar eens een keertje over.
 • Louis Meeus

  1 jaar geleden
  Het zal gewoon niet doorgaan.
 1. Ook deze zomer geen EK in twaalf landen door Covid-19? “UEFA bestudeert EK 2021 in Rusland”
  EK 2021

  Ook deze zomer geen EK in twaalf landen door Covid-19? “UEFA bestudeert EK 2021 in Rusland”

  Het EK voetbal had normaal gezien vorige zomer moeten plaatsvinden in twaalf verschillende speelsteden, maar het coronavirus besliste er anders over. Ook nu blijft Covid-19 zowat heel Europa in een stevige greep houden, waardoor het weinig waarschijnlijk lijkt dat het EK in die vorm deze zomer wél kan doorgaan. Volgens de Franse krant Le Parisien bestudeert de UEFA de piste van een EK in één land: Rusland.
 2. “Als we dit jaar het EK wilden winnen, moeten we dat ook in 2021 kunnen” (maar wat met Martínez?): CEO voetbalbond blijft ambitieus
  Play
  EK voetbal

  “Als we dit jaar het EK wilden winnen, moeten we dat ook in 2021 kunnen” (maar wat met Martínez?): CEO voetbal­bond blijft ambitieus

  Voor Peter Bossaert, CEO van de Belgische voetbalbond, is het uitstellen van het EK naar 2021 de enige juiste beslissing. “Iedereen was het daar over eens”, zegt hij in gesprek met VTM NIEUWS. “Zo is er snel duidelijkheid in een situatie van grote onzekerheid. En zo komt er ruimte vrij om de eigen competities af te werken. Tot einde juni is er daar nu de tijd voor. De reactie van Martínez? Ook hij is ontgoocheld, maar bovenal overheerste een gevoel van verantwoordelijkheidszin.”
 1. Kijk hier naar de samenvatting van de openingstijdrit van de Giro
  Play

  Kijk hier naar de samenvat­ting van de openings­tijd­rit van de Giro

 2. EXCLUSIEF. Onze docureeks ‘Ik ben Remco’ zat in aanloop naar de Giro in het spoor van Evenepoel: “Na de openingstijdrit ga ik van mijn fiets vallen”
  Play
  PREMIUM
  Giro
  4

  EXCLUSIEF. Onze docureeks ‘Ik ben Remco’ zat in aanloop naar de Giro in het spoor van Evenepoel: “Na de openings­tijd­rit ga ik van mijn fiets vallen”

  11:56