UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin met prins William
Volledig scherm
UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin met prins William © AFP

UEFA-baas Ceferin vindt EK-format met gaststeden over heel Europa oneerlijk: “Dit gaan we niet meer doen”

EK voetbalUEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft zich uitgesproken tegen het format van dit EK, dat elf verschillende gaststeden heeft, verspreid over heel Europa. “Het is te lastig en niet correct”, vertelt hij aan de BBC.

36 reacties

 • Elle Devee

  2 maanden geleden
  Dit was dan ook regelrechte competitie vervalsing. Ten eerste omdat sommige ploegen enorme afstanden moesten afleggen. Maar ten tweede speelt het thuisvoordeel ook nog een grote rol in de winstkansen.
 • Michel Vandewiele

  2 maanden geleden
  Hij vertelt er wel niet bij hoeveel gans die circusverhuis hen opgebracht heeft. Hoeveel verplaatsingen zijn er gebeurd ?
 • Joke Kay

  2 maanden geleden
  Ja ja maar intussen heeft het wel het laadje goed gevult he. Interessant dat net de twee ploegen die het minste moeste reizen nu ook in de finale zitten.
 • Jozef Driesen

  2 maanden geleden
  En dat in Corona tijden? Iedereen wordt aangemaand thuis te blijven : Uefa stuurt duizenden supporters het vliegtuig op. Waar is hun verantwoordelijkheid?
 • Tim Candaele

  2 maanden geleden
  Helemaal mee eens
 1. Bekladde muurschildering van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewoners zorgen voor pakkend eerbetoon
  Ek voetbal
  5

  Bekladde muurschil­de­ring van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewo­ners zorgen voor pakkend eerbetoon

  De muurschildering van Marcus Rashford in Withington (Manchester) die door vandalen beklad werd met aanstootgevende graffiti, is al herschilderd. Na Rashfords penaltymisser in de EK-finale tegen Italië werd die muurschildering het mikpunt van vandalisme en racisme. Maar gisteren waren enkele buurtbewoners er al snel bij om er net een pakkend eerbetoon van te maken, met hartjes en boodschappen van liefde voor de speler van Manchester United die zich inzet tegen kinderarmoede. Vandaag werd de beeltenis van Rashford hersteld en inmiddels ziet de muurschildering er dus weer uit als vanouds.
 2. De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrijden onder de loep: veel goals en amper tegendoelpunten, wisselende defensie en gesneuvelde records
  EK voetbal
  1

  De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrij­den onder de loep: veel goals en amper tegendoel­pun­ten, wisselende defensie en gesneuvel­de records

  Italië verdedigt straks in de finale van het EK 2021 een ongeslagen reeks van maar liefst 33 wedstrijden. Slechts twee landenteams deden ooit beter: Brazilië tussen 1993 en 1996 en Spanje tussen 2007 en 2009, met elk 35 partijen zonder nederlaag. De Squadra Azzurra stelde met deze reeks ook haar eigen record van 30 stuks scherper en onderweg sneuvelden nog heel wat records. Een blik op de indrukwekkende reeks van Italië.