REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

‘Squadra’ krijgt na aandringen Bonucci dan toch open bus, enorme mensenzee viert Europese titel in Rome

Ek voetbalLa Coppa è a Roma. De ‘Squadra Azzurra’ is met de EK-trofee in Rome gearriveerd. Na de triomf op Wembley tegen Engeland werden de Italiaanse nationale ploegleden als helden onthaald door uitzinnige fans. De Italiaanse selectie kreeg een warm welkom van de premier en president, waarna een busritje door Rome volgde. Herbeleef de festiviteiten hieronder.

29 reacties

 • Maria Wijnants

  2 maanden geleden
  Als ik al die uitbundige supporters zie daar hebben ze nog nooit van corona gehoord zeker. De gewone burger moet zich houden aan strenge regels om besmettingen tegen te gaan. Voetbal valt daar buiten is gewoon waanzin waar zijn we in godsnaam mee bezig.
 • David Borreman

  2 maanden geleden
  De grote winnaar in die mensenzee gaat de delta variant zijn...zowel in italie als engeland kunnen ze alletwee zingen it s coming home ...en deze keer hebben ze allentwee gelijk
 • Luc Cleynhens

  2 maanden geleden
  De hechte vrienden ploeg en een ploeg die voor hun land speelde is de terechte winnaar, en niet de gouden generatie die maanden opvoorhand al zgz EK ging worden. Martinez de grootste teleurstelling van het tornooi. Aub C4!!
 • Jacques Leonard

  2 maanden geleden
  Wat een drama, er is nog zoiets met de naam Covid-19, is dat niet meer aandacht waard dan een gemiste penalty. En Brittanië behoord nog tot Europa, maar verliet wel de EEG. Moesten zij/of wij daar ook zo'n drama van maken. Voetbal is nog steeds een spel. Wel dik betaald spel.
 • Wendy Vandereyken

  2 maanden geleden
  Wat een gedweep met Italië. Akkoord dat ze de verdiende tornooiwinnaar zijn, maar daarom ga ik ze nog niet adoreren. Als Belg ga ik niet juichen voor een ander land. Proficiat wensen tot daar aan toe, maar niet de hemel inprijzen en Forza Italia zitten roepen. Dat gaat me iets te ver. Ik zie een Club-supporter ook niet meteen "Allez les Mauves" roepen.
 1. Bukayo Saka reageert voor het eerst op racistsiche opmerkingen na penaltymisser: “Wens niemand berichten toe die ik kreeg”
  EK voetbal
  1

  Bukayo Saka reageert voor het eerst op racistsi­che opmerkin­gen na penaltymis­ser: “Wens niemand berichten toe die ik kreeg”

  Bukayo Saka heeft op zijn Instagram-pagina voor het eerst gereageerd na zijn penaltymisser in de EK-finale tegen Italië. Engeland verloor van La Squadra Azzurra na strafschoppen. Na 120 minuten stond het 1-1. Saka kon Engeland in de running voor de eindzege houden, maar hij miste de beslissende elfmeter. Na de match kreeg hij net als Sancho en Rashford - die ook hun strafschop niet konden omzetten - racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd.
 2. “Onbegrijpelijk en onverantwoord”: onze huisanalist Marc Degryse ziet Southgate gokken en verliezen
  PREMIUM
  EK voetbal

  “Onbegrij­pe­lijk en onverant­woord”: onze huisana­list Marc Degryse ziet Southgate gokken en verliezen

  Niet Engeland, wél Italië is Europees kampioen voetbal. En als u het Marc Degryse vraagt, is dat voor een groot deel de schuld van bondscoach Gareth Southgate. “Ik verwijt hem dat hij meer dan ooit van die organisatie ging voetballen. Talenten als Grealish, Rashford, Sancho niet of nauwelijks gebruiken vind ik echt spijtig. Jammer dat hij niet voor meer risico in het spel durft te kiezen", aldus onze huisanalist.