Beelden op sociale media laten de chaos aan Wembley zien. Ook na de aftrap houdt het gedrang aan.
Volledig scherm
Beelden op sociale media laten de chaos aan Wembley zien. Ook na de aftrap houdt het gedrang aan. © RV

‘Shame on you’: Engelse fans dringen Wembley binnen en overlopen stewards, tientallen arrestaties en 19 agenten gewond na finale

UPDATEWat een ongezien feest moest worden, eindigde in doffe ellende. Nieuw penaltytrauma en dat was voor de 'bad boys’ onder de Engelse fans moeilijk te verteren. Voor het begin van de EK-finale waren de beelden al ontluisterend, met mensen zonder ticket die zich een ingang baanden binnen Wembley. Op sociale media is te zien hoe Engelse fans, die wel een ticket hadden, de indringers hardhandig tegen de grond werken. Ook na de verloren finale waren er ongeregeldheden. De politie heeft 49 relschoppers opgepakt.

105 reacties

 • Wendy Vandereyken

  2 maanden geleden
  Als de finale in Rome had plaatsgevonden, dan waren er ook dergelijke taferelen gebeurd met de Italiaanse supporters. Die zijn niet veel braver hoor.
 • Jurgen Devries

  2 maanden geleden
  En iedereen maar afgeven op de Engelsen, precies of de Belgische supporters zijn engeltjes? Hier in België stampen supporters ook auto's kapot, elkaar of voorbijgangers en noem maar op. Enkel en alleen omdat de match niet ging zoals ze gewild hadden.
 • Luc Gorrebeeck

  2 maanden geleden
  Voetbal een feest ? Engelsen en drank gaan niet samen, al genoeg bezig gezien op reis ! Gelukkig zijn ze overal niet welkom !
 • Patrick Vandeputte

  2 maanden geleden
  Kurt Debaillie, welke niet-Europese landen deden er dan wel mee aan het EK? De EU en het werelddeel Europa zijn 2 verschillende zaken. Of wist je dat niet? Italië overigens de terechte winnaar. Was de beste ploeg over het hele tornooi gezien.
 • Wim Van Riet

  2 maanden geleden
  Hopelijk zien de UEFA en FIFA in dat, na het gedrag van de Engelse "supporters", de organisatie van EK of WK niet al te snel aan Engeland moet gegeven worden
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Bukayo Saka reageert voor het eerst op racistsiche opmerkingen na penaltymisser: “Wens niemand berichten toe die ik kreeg”
  EK voetbal
  1

  Bukayo Saka reageert voor het eerst op racistsi­che opmerkin­gen na penaltymis­ser: “Wens niemand berichten toe die ik kreeg”

  Bukayo Saka heeft op zijn Instagram-pagina voor het eerst gereageerd na zijn penaltymisser in de EK-finale tegen Italië. Engeland verloor van La Squadra Azzurra na strafschoppen. Na 120 minuten stond het 1-1. Saka kon Engeland in de running voor de eindzege houden, maar hij miste de beslissende elfmeter. Na de match kreeg hij net als Sancho en Rashford - die ook hun strafschop niet konden omzetten - racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd.