Beelden op sociale media laten de chaos aan Wembley zien. Ook na de aftrap houdt het gedrang aan.
Volledig scherm
Beelden op sociale media laten de chaos aan Wembley zien. Ook na de aftrap houdt het gedrang aan. © RV

‘Shame on you’: Engelse fans dringen Wembley binnen en overlopen stewards, tientallen arrestaties en 19 agenten gewond na finale

UPDATEWat een ongezien feest moest worden, eindigde in doffe ellende. Nieuw penaltytrauma en dat was voor de 'bad boys’ onder de Engelse fans moeilijk te verteren. Voor het begin van de EK-finale waren de beelden al ontluisterend, met mensen zonder ticket die zich een ingang baanden binnen Wembley. Op sociale media is te zien hoe Engelse fans, die wel een ticket hadden, de indringers hardhandig tegen de grond werken. Ook na de verloren finale waren er ongeregeldheden. De politie heeft 49 relschoppers opgepakt.

105 reacties

 • Wendy Vandereyken

  1 jaar geleden
  Als de finale in Rome had plaatsgevonden, dan waren er ook dergelijke taferelen gebeurd met de Italiaanse supporters. Die zijn niet veel braver hoor.
 • Jurgen Devries

  1 jaar geleden
  En iedereen maar afgeven op de Engelsen, precies of de Belgische supporters zijn engeltjes? Hier in België stampen supporters ook auto's kapot, elkaar of voorbijgangers en noem maar op. Enkel en alleen omdat de match niet ging zoals ze gewild hadden.
 • Luc Gorrebeeck

  1 jaar geleden
  Voetbal een feest ? Engelsen en drank gaan niet samen, al genoeg bezig gezien op reis ! Gelukkig zijn ze overal niet welkom !
 • Patrick Vandeputte

  1 jaar geleden
  Kurt Debaillie, welke niet-Europese landen deden er dan wel mee aan het EK? De EU en het werelddeel Europa zijn 2 verschillende zaken. Of wist je dat niet? Italië overigens de terechte winnaar. Was de beste ploeg over het hele tornooi gezien.
 • Wim Van Riet

  1 jaar geleden
  Hopelijk zien de UEFA en FIFA in dat, na het gedrag van de Engelse "supporters", de organisatie van EK of WK niet al te snel aan Engeland moet gegeven worden
 1. Bekladde muurschildering van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewoners zorgen voor pakkend eerbetoon
  Ek voetbal
  5

  Bekladde muurschil­de­ring van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewo­ners zorgen voor pakkend eerbetoon

  De muurschildering van Marcus Rashford in Withington (Manchester) die door vandalen beklad werd met aanstootgevende graffiti, is al herschilderd. Na Rashfords penaltymisser in de EK-finale tegen Italië werd die muurschildering het mikpunt van vandalisme en racisme. Maar gisteren waren enkele buurtbewoners er al snel bij om er net een pakkend eerbetoon van te maken, met hartjes en boodschappen van liefde voor de speler van Manchester United die zich inzet tegen kinderarmoede. Vandaag werd de beeltenis van Rashford hersteld en inmiddels ziet de muurschildering er dus weer uit als vanouds.
 1. Schorsing of niet: Rusland wil EK voetbal van 2028 of 2032 organiseren
  EK voetbal
  44

  Schorsing of niet: Rusland wil EK voetbal van 2028 of 2032 organise­ren

  Ondanks een nog lopende schorsing vanwege de Russische inval in buurland Oekraïne, wil Rusland het EK van 2028 of 2032 organiseren. De benodigde documenten voor de kandidatuurstelling werden vandaag net voor het verstrijken van de deadline ingediend bij de Europese Voetbalbond UEFA, zo bevestigde bondsvoorzitter Alexander Dyukov aan staatsnieuwsagentschap TASS. UEFA bevestigde intussen dat Rusland zich kandidaat heeft gesteld.