Beelden op sociale media laten de chaos aan Wembley zien. Ook na de aftrap houdt het gedrang aan.
Volledig scherm
Beelden op sociale media laten de chaos aan Wembley zien. Ook na de aftrap houdt het gedrang aan. © RV

‘Shame on you’: Engelse fans dringen Wembley binnen en overlopen stewards, tientallen arrestaties en 19 agenten gewond na finale

UPDATEWat een ongezien feest moest worden, eindigde in doffe ellende. Nieuw penaltytrauma en dat was voor de 'bad boys’ onder de Engelse fans moeilijk te verteren. Voor het begin van de EK-finale waren de beelden al ontluisterend, met mensen zonder ticket die zich een ingang baanden binnen Wembley. Op sociale media is te zien hoe Engelse fans, die wel een ticket hadden, de indringers hardhandig tegen de grond werken. Ook na de verloren finale waren er ongeregeldheden. De politie heeft 49 relschoppers opgepakt.

105 reacties

 • Wendy Vandereyken

  2 maanden geleden
  Als de finale in Rome had plaatsgevonden, dan waren er ook dergelijke taferelen gebeurd met de Italiaanse supporters. Die zijn niet veel braver hoor.
 • Jurgen Devries

  2 maanden geleden
  En iedereen maar afgeven op de Engelsen, precies of de Belgische supporters zijn engeltjes? Hier in België stampen supporters ook auto's kapot, elkaar of voorbijgangers en noem maar op. Enkel en alleen omdat de match niet ging zoals ze gewild hadden.
 • Luc Gorrebeeck

  2 maanden geleden
  Voetbal een feest ? Engelsen en drank gaan niet samen, al genoeg bezig gezien op reis ! Gelukkig zijn ze overal niet welkom !
 • Patrick Vandeputte

  2 maanden geleden
  Kurt Debaillie, welke niet-Europese landen deden er dan wel mee aan het EK? De EU en het werelddeel Europa zijn 2 verschillende zaken. Of wist je dat niet? Italië overigens de terechte winnaar. Was de beste ploeg over het hele tornooi gezien.
 • Wim Van Riet

  2 maanden geleden
  Hopelijk zien de UEFA en FIFA in dat, na het gedrag van de Engelse "supporters", de organisatie van EK of WK niet al te snel aan Engeland moet gegeven worden
 1. Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen
  Time-Out
  1

  Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen

  Het idee was mooi. De symboliek krachtig. Eder die de trofee Wembley binnenbracht, een eerste keer voor de match, een tweede keer erna. De spits die met een zondagsschot exact vijf jaar geleden de EK-finale beslechtte in het voordeel van Portugal tegen thuisland Frankrijk. Maar het optreden van Eder, die momenteel voor Lokomotiv Moskou speelt en dankzij een Belgische partner in het Gentse woont, was bijzonder schimmig. Alsof hij zich in een soort van trance bevond, stapte Eder even het veld op om de trofee robotgewijs aan het publiek te tonen en die dan op een daarvoor voorzien tafeltje achter te laten. Wat hem niet meteen lukte. Op de sociale media was de 33-jarige spits meteen onderwerp van spot.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.