De Deense spelers schermen de camera’s af op het moment dat Eriksen wordt afgevoerd.
Volledig scherm
De Deense spelers schermen de camera’s af op het moment dat Eriksen wordt afgevoerd. © EPA

Regisseur reageert na felle kritiek op beeldvoering rond Eriksen: “We deden niets voyeuristisch”

EK Voetbal“Waarom moet dit in godsnaam in beeld?” Het is een greep uit de kritiek die EK-regisseur Jean-Jacques Amsellem kreeg bij de beeldvoering rond de hartstilstand van Christian Eriksen tijdens Denemarken-Finland. De man deed bij de Franse krant L’Équipe zijn uitleg. “Hiervoor bestaat geen handleiding.”

10 reacties

 • Maartje Nieuwboter

  1 maand geleden
  Het zou verplicht moeten worden om dit soort situaties uitvoerig in beeld te brengen. Nog veel te veel mensen weten niet wat ze in zo'n situatie moeten doen. Het is goed dat mensen zien hoe een reanimatie moet uitgevoerd worden zoals het hoort. Daar is niets verwerpelijks aan. In tegendeel.
 • Vera Govaerts

  1 maand geleden
  Heel gemakkelijk om achteraf kritiek te brengen.Dit alles hoe moeilijk het ook is hebben ze mooi in beeld gebracht en de sereniteit onder de supporters en spelers was heel oprecht en heel mooi ook.Misschien geeft dit ook een beetje steun aan mensen die iemand verloren hebben,je staat niet alleen
 • Ronald De Smet

  1 maand geleden
  Werd met respect professioneel in beeld gebracht.
 • marijke deruyck

  1 maand geleden
  Hier was niks fout aan, en ook dit is realiteit, het is bovendien respectvol in beeld gebracht voldoende om mensen te doen nadenken over het nut van EHBO-kennis, het mooie dat in mensen naar boven komt als er iets ergs gebeurt, zoals éérst levensreddend zorgen voor de ploegmaat, dan de vriendin opvangen, dan de ploegmaat begeleiden, en dan de voetbalfans die hun steun op perfecte wijze duidelijk maken... En gezien de goede afloop : het was eigenlijk mooi !
 • stefan crama

  1 maand geleden
  Dit waren geen misplaatste beelden. Gewoon het tonen van een tragedie zodat de kijkers een idee hadden van wat er gebeurde. Of waren de instorting van de Twin Towers anders.