EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

RECONSTRUCTIE. Dertien vreselijke minuten televisie die niemand wilde zien: Eriksen vecht live op tv voor zijn leven

EK VoetbalNiemand bij zinnen wil op televisie rechtstreeks kijken naar de doodsstrijd van een andere mens. En toch is dat wat zaterdag gebeurde. Miljoenen voetbalfans zagen de Deen Christian Eriksen halverwege de EK-wedstrijd tegen Finland zomaar neerzijgen en het bewustzijn verliezen. Niemand wilde het zien, want het ging door merg en been, en haast niemand kon wegkijken, ook niet toen dokters zijn borstkas indrukten en zijn doodse blik de camera in tuurde. Het relaas van dertien vreselijke minuten, die gelukkig goed eindigden.

13 reacties

 • Jan Claes

  1 maand geleden
  Ik vraag mij af hoe moeilijk het is om zo'n vouwtentje langs het plein te zetten en bij ernstige blessures dit tentje snel over de fase te zetten. Dat doen ze tegewoordig ook standaard bij ongelukken om pottenkijkers en ramptoeristen tegen te gaan, moet toch ook op het miljoenenbal van het voetbal mogelijk zijn.
 • guy decoene

  1 maand geleden
  Ik heb mijn TV uitgedaan…
 • Jurgen Vermaut

  1 maand geleden
  Ik begrijp dat veel mensen dit niet wilden zien. Echter deze kanttekening, velen hebben nu gezien dat je door goede EHBO iemands leven kan redden. Neem dit mee, leer zelf die EHBO en mocht het ooit nodig zijn wees dan zelf de persoon die iemand anders red of hoop dat iemand jou kan redden die het geleerd heeft.
 • willem coopman

  1 maand geleden
  De grote "verontwaardiging"! Spektakel, bloed, zweet en tranen verkopen nu eenmaal goed en vooral, de show moet gewoon verder gaan!
 • Minneke Martin

  1 maand geleden
  Een hart voor voetbal? Beter een hart voor je medemens