EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

RECONSTRUCTIE. 9 maanden nadat hij er bijna stierf speelt Eriksen weer in Parken: terugblik op de 13 minuten televisie die niemand wilde zien

Buitenlands voetbalChristian Eriksen keerde vanavond terug naar de plaats waar hij bijna het leven liet. Telia Parken, Kopenhagen. Miljoenen voetbalfans zagen de Deen er vorige zomer, halverwege de EK-wedstrijd tegen Finland, zomaar neerzijgen en het bewustzijn verliezen. Niemand wilde het zien, want de beelden gingen door merg en been, en haast niemand kon wegkijken, ook niet toen dokters zijn borstkas indrukten en zijn doodse blik de camera in tuurde. Het relaas van dertien vreselijke minuten, die gelukkig goed eindigden.

17 reacties

 • Jean Vangronsvelt

  3 maanden geleden
  Hij is lang de enige niet die van de vaccinaties het loodje legt en miocarditis oplopen en vele andere bijwerkingen.
 • Walter Kennes

  3 maanden geleden
  Knap dat de Nederlandse supporters een staande ovatie gaven na zijn doelpunt TEGEN hun ploeg. Respect!
 • Francis Davis

  3 maanden geleden
  Zot zotter zotst !
 • nico de visser

  3 maanden geleden
  Sport gezond..
 • Jeroen Custers

  1 jaar geleden
  Ik vraag mij af hoe moeilijk het is om zo'n vouwtentje langs het plein te zetten en bij ernstige blessures dit tentje snel over de fase te zetten. Dat doen ze tegewoordig ook standaard bij ongelukken om pottenkijkers en ramptoeristen tegen te gaan, moet toch ook op het miljoenenbal van het voetbal mogelijk zijn.
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. Italiaans duo of Engels trio kan na Champions League ook EK in hetzelfde seizoen winnen: deze ‘lucky few’ deden het hen voor
  EK Voetbal

  Italiaans duo of Engels trio kan na Champions League ook EK in hetzelfde seizoen winnen: deze ‘lucky few’ deden het hen voor

  De Champions League of Europacup I en het EK voetbal in één seizoen winnen: een straffe dubbelslag, voorlopig enkel weggelegd voor een select kransje. Al maken enkele Chelsea-spelers weldra hun intrede tot dat clubje: ofwel de Italianen Jorginho en Emerson, ofwel de Engelsen Mount, James en Chilwell, door zich met hun land tot Europees kampioen te kronen. Daarmee zouden ze in de voetsporen treden van dit twaalftal.
 1. Bukayo Saka reageert voor het eerst op racistsiche opmerkingen na penaltymisser: “Wens niemand berichten toe die ik kreeg”
  EK voetbal
  1

  Bukayo Saka reageert voor het eerst op racistsi­che opmerkin­gen na penaltymis­ser: “Wens niemand berichten toe die ik kreeg”

  Bukayo Saka heeft op zijn Instagram-pagina voor het eerst gereageerd na zijn penaltymisser in de EK-finale tegen Italië. Engeland verloor van La Squadra Azzurra na strafschoppen. Na 120 minuten stond het 1-1. Saka kon Engeland in de running voor de eindzege houden, maar hij miste de beslissende elfmeter. Na de match kreeg hij net als Sancho en Rashford - die ook hun strafschop niet konden omzetten - racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd.
 2. Bekladde muurschildering van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewoners zorgen voor pakkend eerbetoon
  Ek voetbal
  5

  Bekladde muurschil­de­ring van Marcus Rashford al in ere hersteld, buurtbewo­ners zorgen voor pakkend eerbetoon

  De muurschildering van Marcus Rashford in Withington (Manchester) die door vandalen beklad werd met aanstootgevende graffiti, is al herschilderd. Na Rashfords penaltymisser in de EK-finale tegen Italië werd die muurschildering het mikpunt van vandalisme en racisme. Maar gisteren waren enkele buurtbewoners er al snel bij om er net een pakkend eerbetoon van te maken, met hartjes en boodschappen van liefde voor de speler van Manchester United die zich inzet tegen kinderarmoede. Vandaag werd de beeltenis van Rashford hersteld en inmiddels ziet de muurschildering er dus weer uit als vanouds.