Wie staat in uw ideale ploeg met spelers van Italië en Engeland?
Volledig scherm
Wie staat in uw ideale ploeg met spelers van Italië en Engeland? © Pool via REUTERS

POLL. Italië populairder dan Engeland: 7 spelers van Squadra staan in uw ideale basiself van de EK-finale

EK voetbalItalië of toch maar Engeland? De finale van het EK voetbal wordt een kraker van jewelste. Met topspelers uit vooral de Serie A en de Premier League. Wie staat in uw ideale elf? Wij maakten een mix van de beste voetballers uit de Engelse en Italiaanse selectie. 3.179 lezers maakten hun ideale ploeg. Daarbij zijn de Italianen duidelijk populairder dan de Engelsen.

4 reacties

 • William Carchon

  3 maanden geleden
  Engeland verdient alleen maar te verliezen!! Alleen tegen gemakkelijker tegenstander gespeeld buiten Duitsland. Terwijl Italië veel moeilijker tegenstander heeft gehad dus zij zijn de enige echte winnaars voor mij!!!!!
 • Bernd Vaes

  3 maanden geleden
  Engeland wint zelfs met gemak en zeker met verdienste.
 • Roger Williams

  3 maanden geleden
  Italie had nooit in finale mogen staan. Zijn compleet weggespeeld door Spanje in halve finale
 • Robin Fondu

  3 maanden geleden
  Hebben mensen Kalvin Phillips zelfs zien spelen?? die man was overal
 1. Penaltydrama blijft nazinderen, Grealish bijt fel van zich af na kritiek: “Ik wilde wél een strafschop nemen!”
  EK VOETBAL
  67

  Penaltydra­ma blijft nazinderen, Grealish bijt fel van zich af na kritiek: “Ik wilde wél een strafschop nemen!”

  ‘t Was bedoeld als meesterzet, maar het draaide uit op een onwaarschijnlijke teleurstelling. Engels bondscoach Gareth Southgate bracht vlak voor de strafschoppenreeks Marcus Rashford en Jadon Sancho nog tussen de lijnen om een penalty te nemen, maar zij misten. Net als Bukayo Saka, amper 19 (!) jaar oud. De keuzes van Southgate stuiten op onbegrip, maar analisten Roy Keane en José Mourinho wijzen ook naar de ervaren spelers. Zoals Jack Grealish, die fel van zich af beet op Twitter.
 1. Italiaans duo of Engels trio kan na Champions League ook EK in hetzelfde seizoen winnen: deze ‘lucky few’ deden het hen voor
  EK Voetbal

  Italiaans duo of Engels trio kan na Champions League ook EK in hetzelfde seizoen winnen: deze ‘lucky few’ deden het hen voor

  De Champions League of Europacup I en het EK voetbal in één seizoen winnen: een straffe dubbelslag, voorlopig enkel weggelegd voor een select kransje. Al maken enkele Chelsea-spelers weldra hun intrede tot dat clubje: ofwel de Italianen Jorginho en Emerson, ofwel de Engelsen Mount, James en Chilwell, door zich met hun land tot Europees kampioen te kronen. Daarmee zouden ze in de voetsporen treden van dit twaalftal.