Jack Grealish druipt af
Volledig scherm
Jack Grealish druipt af © Photo News

Penaltydrama blijft nazinderen, Grealish bijt fel van zich af na kritiek: “Ik wilde wél een strafschop nemen!”

EK VOETBAL‘t Was bedoeld als meesterzet, maar het draaide uit op een onwaarschijnlijke teleurstelling. Engels bondscoach Gareth Southgate bracht vlak voor de strafschoppenreeks Marcus Rashford en Jadon Sancho nog tussen de lijnen om een penalty te nemen, maar zij misten. Net als Bukayo Saka, amper 19 (!) jaar oud. De keuzes van Southgate stuiten op onbegrip, maar analisten Roy Keane en José Mourinho wijzen ook naar de ervaren spelers. Zoals Jack Grealish, die fel van zich af beet op Twitter.

67 reacties

 • Jurgen Meurs

  2 maanden geleden
  Als je niet meedoet kan je ook niet winnen, of verliezen dus. Proficiat aan Italië, volgende keer beter aan Engeland en de rest. Het is een spel.
 • Els Martin

  2 maanden geleden
  Marc breugelmans, de Engelsen waren gewoon beter de eerste 30 minuten en hebben het daar laten liggen. De Italianen waren al tegen mekaar aan t zeuren en mekkeren. Dat in Wembley werd gespeeld daar kan het elftal niks aan doen he...
 • Hans Oxida

  2 maanden geleden
  Penalties zorgen altijd voor controverse. Zeker met zo’n grote inzet. Southgate’s gok zou als geniaal zijn bestempeld indien hij was gelukt. Laat ons niet vergeten dat het voetbal enkel blij kan zijn met een kampioen als Italië. Berekende, inspiratieloze kampioenen zijn er al genoeg geweest
 • Eric Bex

  2 maanden geleden
  Als Engeland na 90 of 120 minuten voetbal één keer meer had gescoord dan was er van een penaltydebacle geen sprake. Gans de ploeg is dus verantwoordelijk en niet enkel Rashford, Sancho en Saka.
 • theo de cuyper

  2 maanden geleden
  Penalty's zijn een loterij. Als na verlengingen nog gelijke stand, verder spelen tot er een goal valt.