AP
Volledig scherm
© AP
Nederland NED
2
EINDE
0
Oostenrijk OOS
 • 11' Goal Memphis Depay
 • 67' Goal Denzel Dumfries

Oranje blijft foutloos: Nederland kent weinig moeite met Oostenrijk en is zeker van groepswinst

EK VoetbalDenzel Dumfries, het was niet de hoofdrolspeler waar Nederland op had gerekend, maar de rechtsachter van PSV mist alleen nog een cape die bij zijn oranje uitrusting past. Weer was hij de held met de verlossende 2-0 die Oranje van groepswinst en een plek bij de laatste zestien verzekert.

11 reacties

 • Jean Paul Heck

  3 maanden geleden
  Frenkie de Jong, wat een klasbak!
 • Johannes Smikkelson

  3 maanden geleden
  Geen wereldkampioen maar spelen wel goed.
 • Piet Janssen

  3 maanden geleden
  Mag het een keer Kjell. In verleden altijd de moeilijkste poules en lotingen gehad tijdens EK en WK. Denk overigens dat Oekraïne sterker is dan Rusland, Oostenrijk gelijk aan huidige Denemarken en N. Macedonië (onlangs gewonnen van Duitsland) sterker dan Finland. Dus wie zit in de makkelijkste poule?
 • Jan Jansen

  3 maanden geleden
  Nederland duidelijk beter dan Belgie. In een zo makkelijke poule als de belgen hebben zou het wel erg makkelijk gaan!
 • Willem Leeuw

  3 maanden geleden
  Ze speelden goed, en het kan alleen maar beter worden met dit systeem. Behalve sterspeler Depay viel tegen en pingelde zich voortdurend vast.
 1. “Ik zal me nooit verontschuldigen voor wie ik ben”: Marcus Rashford zorgt voor krop in de keel met zeer emotionele boodschap na penalty-fiasco
  EK voetbal
  53

  “Ik zal me nooit veront­schul­di­gen voor wie ik ben”: Rashford zorgt voor krop in de keel met zeer emotionele boodschap na penalty-fiasco

  Marcus Rashford (23) heeft via zijn social media voor het eerst gereageerd na de EK-finale, die Engeland verloor van Italië. De spits van Manchester United miste zijn penalty in de strafschoppenreeks en was in de nasleep online het slachtoffer van racisme. “Die strafschop moest beter. Maar ik zal me nooit excuseren voor wie ik ben of waar ik vandaan kom.”