AP
Volledig scherm
© AP
2
EINDE
0
 • Memphis Depay 11'
 • Denzel Dumfries 67'

Oranje blijft foutloos: Nederland kent weinig moeite met Oostenrijk en is zeker van groepswinst

EK VoetbalDenzel Dumfries, het was niet de hoofdrolspeler waar Nederland op had gerekend, maar de rechtsachter van PSV mist alleen nog een cape die bij zijn oranje uitrusting past. Weer was hij de held met de verlossende 2-0 die Oranje van groepswinst en een plek bij de laatste zestien verzekert.

11 reacties

 • Jean Paul Heck

  1 maand geleden
  Frenkie de Jong, wat een klasbak!
 • Johannes Smikkelson

  1 maand geleden
  Geen wereldkampioen maar spelen wel goed.
 • Piet Janssen

  1 maand geleden
  Mag het een keer Kjell. In verleden altijd de moeilijkste poules en lotingen gehad tijdens EK en WK. Denk overigens dat Oekraïne sterker is dan Rusland, Oostenrijk gelijk aan huidige Denemarken en N. Macedonië (onlangs gewonnen van Duitsland) sterker dan Finland. Dus wie zit in de makkelijkste poule?
 • Jan Jansen

  1 maand geleden
  Nederland duidelijk beter dan Belgie. In een zo makkelijke poule als de belgen hebben zou het wel erg makkelijk gaan!
 • Willem Leeuw

  1 maand geleden
  Ze speelden goed, en het kan alleen maar beter worden met dit systeem. Behalve sterspeler Depay viel tegen en pingelde zich voortdurend vast.
 1. Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen
  Time-Out
  1

  Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen

  Het idee was mooi. De symboliek krachtig. Eder die de trofee Wembley binnenbracht, een eerste keer voor de match, een tweede keer erna. De spits die met een zondagsschot exact vijf jaar geleden de EK-finale beslechtte in het voordeel van Portugal tegen thuisland Frankrijk. Maar het optreden van Eder, die momenteel voor Lokomotiv Moskou speelt en dankzij een Belgische partner in het Gentse woont, was bijzonder schimmig. Alsof hij zich in een soort van trance bevond, stapte Eder even het veld op om de trofee robotgewijs aan het publiek te tonen en die dan op een daarvoor voorzien tafeltje achter te laten. Wat hem niet meteen lukte. Op de sociale media was de 33-jarige spits meteen onderwerp van spot.