.
Volledig scherm
PREMIUM
. © AFP

Onze huisanalist Marc Degryse looft Spaanse bondscoach: “Ik heb het grootste respect voor Luis Enrique”

EK voetbalSpanje en Italië spelen vanavond de eerste halve finale op het EK voetbal. Onze huisanalist Marc Degryse looft Luis Enrique, de bondscoach van ‘La Roja’. “Zelfs als de Spanjaarden straks verliezen, zal dit EK gezien worden als een succes.”

4 reacties

 • Karel Van Beeck

  3 maanden geleden
  Ik maak zelf mijn analyse. Gratis.
 • diego gonzalez

  3 maanden geleden
  Pfff, hij heeft zoveel kritiek op Martinez en looft dan een trainer die veel slechtere beslissingen maakt. Luis Enrique beschikt over 3 generaties spelers die het EK sub21 hebben gewonnen. Spanje zou normaal topfavoriet moeten zijn maar is het niet door de trainer.
 • Paul Roymans

  3 maanden geleden
  Ik hoop dat de scheidsrechter 'normaal' fluit en de komedie van Italië bestraft wordt. Dan heeft Spanje een eerlijke kans.
 • mundone francisca

  3 maanden geleden
  Het doet nog altijd pijn bij Marc van het verlies van de Belgen tegen Italie. Indien hij eerlijk is weet hij dat tot nu met al de wedstrijden die er gespeeld zijn dat wel Italie het mooiste voetbal heeft gebracht.
 1. De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrijden onder de loep: veel goals en amper tegendoelpunten, wisselende defensie en gesneuvelde records
  EK voetbal
  1

  De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrij­den onder de loep: veel goals en amper tegendoel­pun­ten, wisselende defensie en gesneuvel­de records

  Italië verdedigt straks in de finale van het EK 2021 een ongeslagen reeks van maar liefst 33 wedstrijden. Slechts twee landenteams deden ooit beter: Brazilië tussen 1993 en 1996 en Spanje tussen 2007 en 2009, met elk 35 partijen zonder nederlaag. De Squadra Azzurra stelde met deze reeks ook haar eigen record van 30 stuks scherper en onderweg sneuvelden nog heel wat records. Een blik op de indrukwekkende reeks van Italië.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.