Sancho en Rashford stonden amper op het veld, maar moesten wel een penalty trappen.
Volledig scherm
PREMIUM
Sancho en Rashford stonden amper op het veld, maar moesten wel een penalty trappen. © AFP

Noorse professor legt uit waarom het fout liep voor Engeland: “Vooral voor Rashford en Sancho was het een helse opdracht”

EK voetbalNauwelijks minuten of ervaring. Toch trapten – en misten – jonkies Marcus Rashford (23), Jadon Sancho (21) en Bukayo Saka (19) de beslissende Engelse strafschoppen in “de shoot-out met de grootste druk ooit”. Was het de leeftijd, het gebrek aan ervaring? Nee, zegt professor Geir Jordet. De Noor, gespecialiseerd in psychologie bij penaltyreeksen, ziet andere oorzaken voor de mislukking.

7 reacties

 • Andre Crommen

  2 maanden geleden
  De Italiaanse keeper is véél beter dan Courtois, zelfs Mignolet is beter!!
 • Dave Janssens

  2 maanden geleden
  Southgate is beginnen flippen. Daar heb je heus geen professor voor nodig.
 • Dirk Blontrock

  2 maanden geleden
  Misschien niet overdrijven, een berg beklimmen zonder koorden, dat is een prestatie. Een balletje trappen toch wat minder.
 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  Daar heb je geen professor voor nodig, gewoon gezond boerenverstand want dat is al een wetenschap op zich.
 • Tessa vandermout

  2 maanden geleden
  Staalhard in de winkelhaak. Zulke strafschoppen heb ik er nog nooit ene zien gepakt worden. Wat minder show verkopen en rechttoe rechtaan een hoek kiezen.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.