ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Noorderburen zien knuffelfactor bij Oranje: “Aké en De Vrij spelen piano, Frenkie is de olijke buurjongen en Dumfries is ontwapenend”

EK VoetbalOnder Frank de Boer groeide stilaan het chagrijn over Oranje, maar zo snel kan het gaan: na één wedstrijd kantelde het sentiment in Nederland. Wat meehelpt, is de knuffelfactor van het Nederlands elftal, dankzij een bonte mix van karakters en typetjes. De toekomstblik van onze Nederlandse collega’s bij het AD kleurt plots roze.

2 reacties

 • marc verschaeren

  2 maanden geleden
  De Vrij leid aan de vallende ziekte , een valsspeler in een ploeg waar ik voor supporter !. Spijtig ! .
 • frankie bressinck

  2 maanden geleden
  Waar zijn ze nu de analisten? Nederland was toch maar een meeloper en dan nog in een opstelling die niet deugde? Het is dankzij die 5-3-2 dat ze wonnen en chapeau voor De Boer die zijn gelijk haalde! Het was ook veruit de beste wedstrijd op dit EK met spanning, goed voetbal en wisselende kansen.
 1. Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen
  Time-Out
  1

  Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen

  Het idee was mooi. De symboliek krachtig. Eder die de trofee Wembley binnenbracht, een eerste keer voor de match, een tweede keer erna. De spits die met een zondagsschot exact vijf jaar geleden de EK-finale beslechtte in het voordeel van Portugal tegen thuisland Frankrijk. Maar het optreden van Eder, die momenteel voor Lokomotiv Moskou speelt en dankzij een Belgische partner in het Gentse woont, was bijzonder schimmig. Alsof hij zich in een soort van trance bevond, stapte Eder even het veld op om de trofee robotgewijs aan het publiek te tonen en die dan op een daarvoor voorzien tafeltje achter te laten. Wat hem niet meteen lukte. Op de sociale media was de 33-jarige spits meteen onderwerp van spot.