AP
Volledig scherm
© AP

Nederland loot makkelijke groep, maar kijkt vooral naar België voor eindwinst: “Ik gun Martínez een finale”

EK voetbalOok Oranje is er nog eens bij op een Europees toernooi. Onze noorderburen spelen al hun wedstrijden in Amsterdam, beginnen doen ze tegen Oekraïne. Verder kwam ook Oostenrijk uit de bus, op de derde tegenstander is het nog wachten tot eind maart. Bondscoach Ronald Koeman: “België is topfavoriet.”

4 reacties

 • Carlos Simonis

  1 jaar geleden
  Ik gun iedereen de finale. Ik wil wel eens zien of de Rode Duivels het EK gaan winnen. Voetbal is niet voorspelbaar, en niet altijd de beste teams winnen een toernooi. Je moet behalve de vorm van de dag ook het geluk hebben. Alleen zijn de Rode Duivels aan hun stand verplicht om het EK te winnen, anders spat dit droomelftal helemaal uit elkaar. Zijn ze alleen op papier het beste team van de wereld, waar je niks voor koopt.
 • Carlos Simonis

  1 jaar geleden
  Ik gun het iedere land om het EK te winnen. Ben blij als die voorrondes voorbij zijn, daarna wordt het echt spannend. Bij verlies ligt je er gelijk uit. Wie heeft de vorm van de dag en geluk, niet altijd het beste team wint het EK.
 • jozef van riel

  1 jaar geleden
  Ahum. WK '78, Oostenrijk wint 3(!) wedstrijden. WK '82, Oostenrijk wint 2 wedstrijden! En dan staat er in het verslag, 'Oostenrijk won nog nooit een wedstrijd op een eindronde van een groot tornooi'!! Tja!
 • Jan Jansen

  1 jaar geleden
  Nederland is een van de meest succesvolle voetballanden in Europa... nu 1 EK er niet bijgeweest! Ndl hoort op een EK aanwezig te zijn. Belgie de laatste 100 jaar vele malen niet op toernooi geweest en alsze er waten meestal niets gepresteerd!
 1. Finland derde tegenstander van Duivels in EK-groepsfase, Martínez: “Zeer onwaarschijnlijk dat basecamp in Sint-Petersburg zal liggen”
  Play
  EK voetbal

  Martínez: “Zeer onwaar­schijn­lijk dat basecamp in Sint-Petersburg zal liggen”

  Finland. Dat is de derde opponent van de Rode Duivels op het EK 2020. Van Rusland en Denemarken wisten we op voorhand al dat we ze zouden treffen in de groepsfase. De Belgen spelen hun eerste match tegen Rusland op 13 juni in Sint-Petersburg. Daarna gaat het richting het Deense Kopenhagen, de laatste groepswedstrijd tegen Finland wordt opnieuw in Sint-Petersburg gespeeld. Een logistieke uitdaging, dus. Waar de Rode Duivels hun basecamp zullen opzetten, wordt de komende dagen bekeken. “Het is zéér onwaarschijnlijk dat het Sint-Petersburg wordt”, vertelde bondscoach Roberto Martínez.
 1. Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"
  Play
  Premier League

  Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"

 2. VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"
  Play
  Voetbal

  VTM-journalist Jarno Bertho: "Roep om BeNeLiga wordt luider"