AP
Volledig scherm
© AP

Nederland loot makkelijke groep, maar kijkt vooral naar België voor eindwinst: “Ik gun Martínez een finale”

EK voetbalOok Oranje is er nog eens bij op een Europees toernooi. Onze noorderburen spelen al hun wedstrijden in Amsterdam, beginnen doen ze tegen Oekraïne. Verder kwam ook Oostenrijk uit de bus, op de derde tegenstander is het nog wachten tot eind maart. Bondscoach Ronald Koeman: “België is topfavoriet.”

4 reacties

 • Carlos Simonis

  2 jaar geleden
  Ik gun iedereen de finale. Ik wil wel eens zien of de Rode Duivels het EK gaan winnen. Voetbal is niet voorspelbaar, en niet altijd de beste teams winnen een toernooi. Je moet behalve de vorm van de dag ook het geluk hebben. Alleen zijn de Rode Duivels aan hun stand verplicht om het EK te winnen, anders spat dit droomelftal helemaal uit elkaar. Zijn ze alleen op papier het beste team van de wereld, waar je niks voor koopt.
 • Carlos Simonis

  2 jaar geleden
  Ik gun het iedere land om het EK te winnen. Ben blij als die voorrondes voorbij zijn, daarna wordt het echt spannend. Bij verlies ligt je er gelijk uit. Wie heeft de vorm van de dag en geluk, niet altijd het beste team wint het EK.
 • jozef van riel

  2 jaar geleden
  Ahum. WK '78, Oostenrijk wint 3(!) wedstrijden. WK '82, Oostenrijk wint 2 wedstrijden! En dan staat er in het verslag, 'Oostenrijk won nog nooit een wedstrijd op een eindronde van een groot tornooi'!! Tja!
 • Jan Jansen

  2 jaar geleden
  Nederland is een van de meest succesvolle voetballanden in Europa... nu 1 EK er niet bijgeweest! Ndl hoort op een EK aanwezig te zijn. Belgie de laatste 100 jaar vele malen niet op toernooi geweest en alsze er waten meestal niets gepresteerd!