EPA
Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

‘It’s coming home’, waarheid of pretentie? De mijlpalen van voetbalgidsland Engeland

EK voetbalVoetballende supersterren genoeg over het Kanaal. En minstens evenveel mijlpalen. Maar is voetbal echt een Engelse uitvinding? Of is ‘It’s coming home’ puur pretentie? Een eigenzinnig onderzoek.

8 reacties

 • Gaston Miar

  2 maanden geleden
  Twee teams die finale niet verdienden, spelen de finale. Hoop dat Italie wint!
 • Jean Emare

  2 maanden geleden
  Verkochte boel.. waarbij ItaliE en England de finale moesten spelen. Comedia dell arte en cadeau's om u tegen te zeggen.
 • henri savelkoul

  2 maanden geleden
  Uefa moest Engeland disqualificeren indien ze voor de derde keer een volkslied van een ander land verstoren dat is fair play maar dat durven ze niet hypocrieten
 • Geert Leenders

  2 maanden geleden
  Engeland moet en zal het EK winnen. Gebeurt dat niet op een normale manier, dan zal de zoveelste Hollandse scheids wel een handje helpen.
 • bartholomeus jaspers

  2 maanden geleden
  Met dank aan een Nederlandse scheidsrechter !
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Arrogant of ironisch? Wie zijn de makers? En wat is de boodschap? ‘It’s coming home’, de Engelse oorwurm die vandaag weer overal opduikt
  EK voetbal

  Arrogant of ironisch? Wie zijn de makers? En wat is de boodschap? ‘It’s coming home’, de Engelse oorwurm die vandaag weer overal opduikt

  ‘It’s coming home’. Alomtegenwoordig op het EK voetbal, in pubs en sociale media. De Engelsen geloven meer dan ooit dat zij zich op 11 juli tot kampioen zullen kronen. Maar waar komt de wereldbekende zin vandaan? En is het nummer nu arrogant, serieus of ironisch? Een verhaal van Simply Red, twee komieken en een samenhorigheidsgevoel dat alles mogelijk is.
 3. De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrijden onder de loep: veel goals en amper tegendoelpunten, wisselende defensie en gesneuvelde records
  EK voetbal
  1

  De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrij­den onder de loep: veel goals en amper tegendoel­pun­ten, wisselende defensie en gesneuvel­de records

  Italië verdedigt straks in de finale van het EK 2021 een ongeslagen reeks van maar liefst 33 wedstrijden. Slechts twee landenteams deden ooit beter: Brazilië tussen 1993 en 1996 en Spanje tussen 2007 en 2009, met elk 35 partijen zonder nederlaag. De Squadra Azzurra stelde met deze reeks ook haar eigen record van 30 stuks scherper en onderweg sneuvelden nog heel wat records. Een blik op de indrukwekkende reeks van Italië.