Persoverzicht na EK-finale.
Volledig scherm
Persoverzicht na EK-finale. © AFP/The Guardian

“Italië heeft van de Three Lions welpjes gemaakt”: Engelse pers likt wonden na ‘bittere ironie’ in EK-finale, Italianen zijn lyrisch

EK voetbalDe ‘Squadra’ pakte gisteravond de Europese titel na een thriller op Wembley. Resultaat: euforie in de Italiaanse pers, en treurnis in de Britse kranten. “Prins George zag er ontroostbaar uit toen William en Kate hem toespraken in de koninklijke loge van Wembley.” Een overzicht.

57 reacties

 • Els Martin

  2 maanden geleden
  Italië, waar komedie een kunst is, waar verdedigers andere spelers bekruipen, betasten het leek wel Grieks Romeinse stijl, waar direct gezeurd, gemekkerd en met de armen gezwaaid wordt. De betere ploeg had een flutgoal nodig die Lukaku ook bijna scoorde...we hadden dus ook met strafschoppen kunnen winnen van Italië. ;);)
 • Mark Marken

  2 maanden geleden
  Al jullie Belgen en Hollanders die zichzelf zo fantastisch vinden, hoop dat jullie goed gekeken hebben, dit is dus wat er nodig is om een toernooi te winnen.
 • René Van Halen

  2 maanden geleden
  Ik vind dat de Italianen geen verdiende winnaar zijn. Het is maar een middelmatige ploeg die alleen thuis indruk maakte. Voor de rest staken ze er niet bovenuit, maar hadden ze telkens geluk, zelfs tegen België. Ze beheersen wel het antivoetbal. De scheidsrechters waren het slechtste team van het tornooi. Antivoetbal zoals schwalbes en professionele fouten werden niet bestraft. Zware overtredingen werden alleen in de tweede helft bestraft. De antivoetballers hadden dit snel door.
 • Alex Rasera

  2 maanden geleden
  @Dirk Van Brussel: Heel juist. Strafschoppen komt wel wat geluk bij kijken maar zijn zeker geen loterij. Waarom spreken we anders van goed en slecht getrapte penalties? De penalties van Kane en Maguire waren perfect, de penalties die Donnarumma tegenhield toch ook wel matig getrapt. En dan komt het mentale aspect om de hoek loeren, ook dat is part of the game.
 • Jozef Van Mellaert

  2 maanden geleden
  Goed dat de Italianen hebben gewonnen. De Engelsen betaalden voor hun 6 thuismatchen . Betalen om een voordeel te verkrijgen op het EK noemt men " omkopen". Het heeft Engeland niet geholpen, maar in de toekomst zal van die formule niet worden afgeweken, het draait allemaal om zeer veel geld, UEFA draagt " Fair play" in het vaandel, maar in werkelijkheid is hun prioriteit " Money play ".