Marcus Rashford na zijn strafschopmisser.
Volledig scherm
Marcus Rashford na zijn strafschopmisser. © EPA

“Ik zal me nooit verontschuldigen voor wie ik ben”: Marcus Rashford zorgt voor krop in de keel met zeer emotionele boodschap na penalty-fiasco

EK voetbalMarcus Rashford (23) heeft via zijn social media voor het eerst gereageerd na de EK-finale, die Engeland verloor van Italië. De spits van Manchester United miste zijn penalty in de strafschoppenreeks en was in de nasleep online het slachtoffer van racisme. “Die strafschop moest beter. Maar ik zal me nooit excuseren voor wie ik ben of waar ik vandaan kom.”

52 reacties

 • Romain Thyssens

  2 maanden geleden
  Wie verwacht er "verontschuldigingen om wie je bent" ?
 • ronny cockuyt

  2 maanden geleden
  Ik zeg daar niet tegen een strafschop missen hoor, ik hou ook van voetbal,ik zie die kerel zeer graag spelen hij is een zeer goede en vlugge speler. Maar een strafschop zo nemen is zuivere arrogantie ,waarom al die show erbij, 5m naar links ,trappelen ,op en neer springen ,stoppen voor de bal op 1m om dan uit bijna stilstand te trappen dat is wel vragen om te missen,geef die zoals Kane ,zonder pretentie een forse aanloop en keihard binnen rammen,kan ook wel eens missen maar zelden .
 • Bart Dekort

  2 maanden geleden
  Als men hem de kans geeft, en hij mist, ondanks dat hij het beste wou doen, dan moet men dat accepteren. Dankzij de supporters verdient hij zoveel geld, maar hoeveel men ook mag betalen, succes is nooit verzekerd. Resultaten uit het verleden vormen geen garantie voor de toekomst, kan men best op de mouw van elke spelersshirt naaien. Want vele supporters zijn er rotsvast van overtuigd dat ze zullen winnen, en vallen serieus in een put. Aan wie ligt dat? Toch niet aan de spelers.
 • Carmen De Gussem

  2 maanden geleden
  Ik ken niets van voetbal ,kijk er niet naar maar vind, alhoewel die spelers allemaal over betaald zijn, dat men die jonge gast toch moet ontzien.Het moet voor zo'n jong gastje al erg genoeg zijn ( en misschien zelfs voor zijn toekomstige voetballoopbaan) en dat men hem dan ook nog eens beschimpt kan niet door de beugel ,hij heeft het zeker niet met opzet gedaan en voetbal blijft toch maar een spel en als men speelt kan er al eens iets fout lopen en er zijn nog altijd geen doden gevallen!
 • Glenn Schokaert

  2 maanden geleden
  Iedereen die haat geeft aan Rashford heeft nog nooit op een veld gestaan. Iedereen kan een penalty missen. Alles hangt af van geluk, ge moogt de bal nog perfect in de haak draaien, ge kunt de pech hebben da hij tegen de paal gaat of dat de keeper ne zotte save doet. Penalty's is gelijk Russische roulette. Mensen vallen direct iemand aan op zijn huidskleur als hij iets fout heeft gedaan. Als een blanke een fout maakt, kan er ook over gezegd worden; ai waarsschijnlijk ne pedo zoals iedereen?? ;)
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).