Pool via REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© Pool via REUTERS

Het trauma is groot, zijn toekomst nog veel groter: een kennismaking met ‘unicorn’ Bukayo Saka

EK voetbalBukayo Saka (19) - de Ontroostbare, na zijn beslissende penaltymisser in de EK-finale. Toptalent met een grote zin voor verantwoordelijkheid. Toekomstig uithangbord van de Engelse nationale ploeg. De haters ten spijt. Een kennismaking.

15 reacties

 • Els Martin

  1 jaar geleden
  Vladimir de Leeuw als je het voetbal in Engeland niet volgt dan weet je dat inderdaad niet...
 • Vladimir De Leeuw

  1 jaar geleden
  Waarom zijn er plots mensen die vol lof zijn voor deze speler? Hebben ze hem niet kunnen beoordelen op zijn prestaties? En wie kan de toekomst voorspellen? Heeft iemand een glazen bol misschien? Waarom dan zeggen dat hij een grote toekomst voor zich heeft? Niemand weet dat.
 • Willy Dhondt

  1 jaar geleden
  Waarom legt men die verantwoordelijkheid op één speler ? Laat die mannen na de verlengingen onbeperkt doospelen en de eerste ploeg die scoort wordt de winnaar. Voetbal is toch de ploegsport bij uitstek ?
 • Peter Rouchet

  1 jaar geleden
  Als je scoort, ben je de held! Als je mist krijg je alles over je heen! De grootste mislukkelingen roepen daarbij het luidste! Die jongen kan echt ballen en heeft een mooie toekomst voor zich. Dit gaat één gemiste penalty niet tegenhouden!
 • Eduardo Van hoyweghen

  1 jaar geleden
  Je zag de angst en de twijfel in die jongen zijn ogen,begrijpelijk maar de trainer is hier voor verantwoordelijk.
 1. Penaltydrama blijft nazinderen, Grealish bijt fel van zich af na kritiek: “Ik wilde wél een strafschop nemen!”
  EK VOETBAL
  67

  Penaltydra­ma blijft nazinderen, Grealish bijt fel van zich af na kritiek: “Ik wilde wél een strafschop nemen!”

  ‘t Was bedoeld als meesterzet, maar het draaide uit op een onwaarschijnlijke teleurstelling. Engels bondscoach Gareth Southgate bracht vlak voor de strafschoppenreeks Marcus Rashford en Jadon Sancho nog tussen de lijnen om een penalty te nemen, maar zij misten. Net als Bukayo Saka, amper 19 (!) jaar oud. De keuzes van Southgate stuiten op onbegrip, maar analisten Roy Keane en José Mourinho wijzen ook naar de ervaren spelers. Zoals Jack Grealish, die fel van zich af beet op Twitter.