Emil Forsberg (r) kroonde zich tot Zweeds matchwinnaar met twee knappe goals. De ingevallen Kulusevski (centraal) was goed voor twee assists.
Volledig scherm
Emil Forsberg (r) kroonde zich tot Zweeds matchwinnaar met twee knappe goals. De ingevallen Kulusevski (centraal) was goed voor twee assists. © Pool via REUTERS
3
EINDE
2
 • Emil Forsberg 2' 59'
 • Viktor Claesson 90'+4'
 • Robert Lewandowski 61' 84'

Geweldige dubbel van Lewandowski komt te laat voor Polen (en België): Zweden is groepswinnaar

EK VoetbalZweden heeft zich na een spectaculaire partij tot groepswinnaar van poule E gekroond in Sint-Petersburg. Na een dubbel van Lewandowski (van 2-0 naar 2-2), die voor de pauze nog het onmisbare gemist had, werd het nog even heel spannend. Ook voor België, dat moest hopen op een Poolse zege om in de achtste finale tegen Zweden te kunnen spelen. Maar een hattrick maakte ‘Lewa’ niet, het werd daarentegen nog 3-2 in blessuretijd. De Duivels spelen zo tegen de nummer drie uit de gevreesde ‘groep des doods’. Sneu.

6 reacties

 • Dirk Haegebaert

  1 maand geleden
  Als je de naam van beste van de wereld wil dragen moet je tegen iedereen kunnen winnen en niet beginnen zeuren. Anders verdienen de duivels deze titel niet. Laat de duivels die miljoenen verdienen zich nu eindelijk eens bewijzen.
 • Tim Candaele

  1 maand geleden
  Frankrijk gaat juist de ploeg zijn die op de counter ga spelen, dat doen ze altijd
 • Dan Midden

  1 maand geleden
  waarom niet hopen op Frankrijk als tegenstander? Dan weet je direct waar je staat als ploeg, de Fransen moeten komen, zij zijn wereldkampioen en kunnen zich het niet veroorloven er al zo snel uit te liggen en kunnen de Belgen counteren. Combinatie Lukaku en de bruyne is daar perfect voor, enkel eden hazard is rampzalig dan want die vertraagd elke tegenactie
 • Johan hendrickx

  1 maand geleden
  Wanneer gaat dat gespeculeer nu eindelijk ophouden?? Het zal zijn wie het is!
 • Claude Rens

  1 maand geleden
  Als Spanje en Zweden winnen dan is het Slowakije.