Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Engelse hulporganisaties vrezen golf aan huiselijk geweld na verloren EK-finale

Nu Engeland het EK voetbal verloren heeft, wordt aan de andere kant van het Kanaal gevreesd voor een golf aan huiselijk geweld. Op sociale media roepen vrouwen uit alle delen van Engeland hun landgenotes op zich bij hen te melden indien ze deze nacht een schuilplek in de buurt nodig hebben.

 1. “Ouderwetse mannelijkheid kan destructieve gevolgen hebben.” Genderexpert legt uit waarom de ‘nieuwe man’ nodig is
  PREMIUM

  “Ouderwetse mannelijk­heid kan destructie­ve gevolgen hebben.” Genderex­pert legt uit waarom de ‘nieuwe man’ nodig is

  Er lijkt in onze maatschappij steeds minder plaats voor ouderwetse mannelijkheid. De ‘echte vent’ zit in het verdomhoekje. ‘Mogen mannen nog mannen zijn?’, hoor je weleens. Ja, maar ze kunnen best op zoek gaan naar een nieuwe vorm van mannelijkheid, in hun eigen belang, zegt filosoof Koen Dendoncker. Hij werkt met jongens en mannen rond gendergelijkheid en legt haarscherp uit hoe de ouderwetse man geen geschenk is voor zichzelf en voor de maatschappij. “Het traditionele rollenpatroon maakt mannen ongezond, ongelukkig en onvrij.”
 2. Britse kappers en schoonheidsspecialisten kunnen voortaan een training volgen om signalen van huiselijk geweld te spotten

  Britse kappers en schoon­heids­spe­ci­a­lis­ten kunnen voortaan een training volgen om signalen van huiselijk geweld te spotten

  Blauwe plekken in de nek of een plotselinge verandering in manier van doen? Het zijn tekenen die van levensbelang kunnen zijn. In navolging van de Verenigde Staten zullen kappers en schoonheidsspecialisten in Ierland en het Verenigd Koninkrijk nu ook een opleiding kunnen volgen om bij hun klanten signalen van huiselijk geweld te spotten. “De persoon achter de kappers- of behandelingsstoel bevindt zich daarvoor in de perfecte positie.”
 1. Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen
  Time-Out
  1

  Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen

  Het idee was mooi. De symboliek krachtig. Eder die de trofee Wembley binnenbracht, een eerste keer voor de match, een tweede keer erna. De spits die met een zondagsschot exact vijf jaar geleden de EK-finale beslechtte in het voordeel van Portugal tegen thuisland Frankrijk. Maar het optreden van Eder, die momenteel voor Lokomotiv Moskou speelt en dankzij een Belgische partner in het Gentse woont, was bijzonder schimmig. Alsof hij zich in een soort van trance bevond, stapte Eder even het veld op om de trofee robotgewijs aan het publiek te tonen en die dan op een daarvoor voorzien tafeltje achter te laten. Wat hem niet meteen lukte. Op de sociale media was de 33-jarige spits meteen onderwerp van spot.