Gareth Southgate.
Volledig scherm
Gareth Southgate. © Pool via REUTERS

Engels bondscoach Southgate diep ontgoocheld: “Dit doet heel veel pijn”

EK VOETBALDe Engelse bondscoach Gareth Southgate baalde als een stekker nadat zijn team de Europese titel na strafschoppen (3-2) aan Italië moest laten. Na 90 en 120 minuten stond het zondag in de finale van het EK voetbal op Wembley 1-1.

5 reacties

 • Kurt Neyens

  2 maanden geleden
  Super coach, super goed tornooi gespeeld. Houdt Engeland maar in de gaten de komende jaren. Super jonge ploeg, barstens vol van talent. En het talent dat staat te wachten is nog beter dan degene die ze komen aflossen. Met een beetje geluk (zelfs niet zoveel als Italië) winnen ze binnen enkele jaren een prijs.
 • marc wauters

  2 maanden geleden
  Ja dit doet pijn vooral je papiertje voor de strafschop nemers dit gaat de wereld rond
 • Theo Verkoyen

  2 maanden geleden
  Gelukkig kunnen zij na de Brexit alles zelf bekostigen en opruimen. Nog veel werk aan de winkel ginds behalve het racisme t.o.v. eigen spelers, steeds rellen voor en na de wedstrijd, tegenstanders uitfluiten tijdens het volkslied, tegenstanders aanvallen bij verlies...
 • Simpele Mens

  2 maanden geleden
  Zijn schuld. Voddencoach. Twee keer ver geraakt maar enkel tegen matige tegenstanders gewonnen
 • rudi van dijck

  2 maanden geleden
  UK heeft dit verlies toch ook wel aan zichzelf te danken he. na die goal kruipen zij al op hunne eigen helft!! waarom eigenlijk?? en hiermee komen de Italianen dan gewoonweg terug in de wedstrijd en is die gelijkmaker ook dik verdiend!! en ja strafschoppen wel een vreemde keuze? toch iets voor meer ervaren spelers!! al blijft het altijd wel een loterij...
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrijden onder de loep: veel goals en amper tegendoelpunten, wisselende defensie en gesneuvelde records
  EK voetbal
  1

  De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrij­den onder de loep: veel goals en amper tegendoel­pun­ten, wisselende defensie en gesneuvel­de records

  Italië verdedigt straks in de finale van het EK 2021 een ongeslagen reeks van maar liefst 33 wedstrijden. Slechts twee landenteams deden ooit beter: Brazilië tussen 1993 en 1996 en Spanje tussen 2007 en 2009, met elk 35 partijen zonder nederlaag. De Squadra Azzurra stelde met deze reeks ook haar eigen record van 30 stuks scherper en onderweg sneuvelden nog heel wat records. Een blik op de indrukwekkende reeks van Italië.