Goretzka zorgde voor 2-2.
Volledig scherm
Goretzka zorgde voor 2-2. © AP
2
EINDE
2
 • Kai Havertz 66'
 • Leon Goretzka 84'
 • Ádám Szalai 11'
 • András Schäfer 68'

Duitsland ontsnapt door het allerkleinste gaatje: Goretzka behoedt Mannschaft met late gelijkmaker voor (nieuwe) afgang

EK VoetbalDuitsland is maar nét aan de uitschakeling ontsnapt op de laatste speeldag in groep F, de zogenaamde ‘groep des doods’ van dit EK. De Mannschaft kwam tot twee keer toe op achterstand tegen een moedig Hongarije, maar met een late goal sleepte de ingevallen Goretzka toch een 2-2-gelijkspel uit de brand.  Dat levert Duitsland de tweede plek op. Frankrijk is groepswinnaar en Portugal (en tegenstander van de Rode Duivels in de 1/8ste finales). Voor Hongarije zit het toernooi erop.

7 reacties

 • lieven de ly

  1 maand geleden
  perfecte route om naar de finale te gaan.
 • Ben Van Steenwinkel

  1 maand geleden
  De Duitsers hebben alle kleuren van de regenboog gezien.
 • henk hartog

  1 maand geleden
  België Tegen Nederland in de finale , zal mooi zijn
 • Pat Vanbeveren

  1 maand geleden
  Zou er in Duitsland nu ook zo gebasht worden op hun eigen land?
 • yvan nimmie

  1 maand geleden
  Wat een prachtig land is Hongarije toch zo mooi spelen en zo een jonge ploeg. Tegen volgend jaar op het WK zou ik mijn broek optrekken tegen HU.
 1. Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen
  Time-Out
  1

  Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen

  Het idee was mooi. De symboliek krachtig. Eder die de trofee Wembley binnenbracht, een eerste keer voor de match, een tweede keer erna. De spits die met een zondagsschot exact vijf jaar geleden de EK-finale beslechtte in het voordeel van Portugal tegen thuisland Frankrijk. Maar het optreden van Eder, die momenteel voor Lokomotiv Moskou speelt en dankzij een Belgische partner in het Gentse woont, was bijzonder schimmig. Alsof hij zich in een soort van trance bevond, stapte Eder even het veld op om de trofee robotgewijs aan het publiek te tonen en die dan op een daarvoor voorzien tafeltje achter te laten. Wat hem niet meteen lukte. Op de sociale media was de 33-jarige spits meteen onderwerp van spot.
 2. De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrijden onder de loep: veel goals en amper tegendoelpunten, wisselende defensie en gesneuvelde records
  EK voetbal
  1

  De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrij­den onder de loep: veel goals en amper tegendoel­pun­ten, wisselende defensie en gesneuvel­de records

  Italië verdedigt straks in de finale van het EK 2021 een ongeslagen reeks van maar liefst 33 wedstrijden. Slechts twee landenteams deden ooit beter: Brazilië tussen 1993 en 1996 en Spanje tussen 2007 en 2009, met elk 35 partijen zonder nederlaag. De Squadra Azzurra stelde met deze reeks ook haar eigen record van 30 stuks scherper en onderweg sneuvelden nog heel wat records. Een blik op de indrukwekkende reeks van Italië.