Goretzka zorgde voor 2-2.
Volledig scherm
Goretzka zorgde voor 2-2. © AP
2
EINDE
2
 • Kai Havertz 66'
 • Leon Goretzka 84'
 • Ádám Szalai 11'
 • András Schäfer 68'

Duitsland ontsnapt door het allerkleinste gaatje: Goretzka behoedt Mannschaft met late gelijkmaker voor (nieuwe) afgang

EK VoetbalDuitsland is maar nét aan de uitschakeling ontsnapt op de laatste speeldag in groep F, de zogenaamde ‘groep des doods’ van dit EK. De Mannschaft kwam tot twee keer toe op achterstand tegen een moedig Hongarije, maar met een late goal sleepte de ingevallen Goretzka toch een 2-2-gelijkspel uit de brand.  Dat levert Duitsland de tweede plek op. Frankrijk is groepswinnaar en Portugal (en tegenstander van de Rode Duivels in de 1/8ste finales). Voor Hongarije zit het toernooi erop.

7 reacties

 • lieven de ly

  1 maand geleden
  perfecte route om naar de finale te gaan.
 • Ben Van Steenwinkel

  1 maand geleden
  De Duitsers hebben alle kleuren van de regenboog gezien.
 • henk hartog

  1 maand geleden
  België Tegen Nederland in de finale , zal mooi zijn
 • Pat Vanbeveren

  1 maand geleden
  Zou er in Duitsland nu ook zo gebasht worden op hun eigen land?
 • yvan nimmie

  1 maand geleden
  Wat een prachtig land is Hongarije toch zo mooi spelen en zo een jonge ploeg. Tegen volgend jaar op het WK zou ik mijn broek optrekken tegen HU.
 1. De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrijden onder de loep: veel goals en amper tegendoelpunten, wisselende defensie en gesneuvelde records
  EK voetbal
  1

  De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrij­den onder de loep: veel goals en amper tegendoel­pun­ten, wisselende defensie en gesneuvel­de records

  Italië verdedigt straks in de finale van het EK 2021 een ongeslagen reeks van maar liefst 33 wedstrijden. Slechts twee landenteams deden ooit beter: Brazilië tussen 1993 en 1996 en Spanje tussen 2007 en 2009, met elk 35 partijen zonder nederlaag. De Squadra Azzurra stelde met deze reeks ook haar eigen record van 30 stuks scherper en onderweg sneuvelden nog heel wat records. Een blik op de indrukwekkende reeks van Italië.
 2. Bukayo Saka reageert voor het eerst op racistsiche opmerkingen na penaltymisser: “Wens niemand berichten toe die ik kreeg”
  EK voetbal
  1

  Bukayo Saka reageert voor het eerst op racistsi­che opmerkin­gen na penaltymis­ser: “Wens niemand berichten toe die ik kreeg”

  Bukayo Saka heeft op zijn Instagram-pagina voor het eerst gereageerd na zijn penaltymisser in de EK-finale tegen Italië. Engeland verloor van La Squadra Azzurra na strafschoppen. Na 120 minuten stond het 1-1. Saka kon Engeland in de running voor de eindzege houden, maar hij miste de beslissende elfmeter. Na de match kreeg hij net als Sancho en Rashford - die ook hun strafschop niet konden omzetten - racistische opmerkingen naar het hoofd geslingerd.