Donnarumma besefte niet meteen dat de Europese titel binnen was.
Volledig scherm
Donnarumma besefte niet meteen dat de Europese titel binnen was. © DPA/Twitter

Donnarumma geeft uitleg bij opvallende beelden van nét na beslissende penaltysave: "Wist niet dat het binnen was”

EK VoetbalBewust volgens de één, helemaal niet volgens de ander. Nadat Gianluigi Donnarumma in de EK-finale de beslissende penalty van Bukayo Saka had gepakt en Italië zo de Europese titel had bezorgd, liep de keeper weg alsof er niets aan de hand was. In een gesprek met Sky Italia geeft de keeper zélf uitleg bij de opvallende scène.

17 reacties

 • Etienne Durinck

  2 maanden geleden
  Toen ik de eerste wedstrijd van Italië had gezien zei ik : Wie tegen Italië wint is Europees kampioen. En dan natuurlijk die Engelsen die om zo te zeggen voor eigen publiek speelden. Dat leek wel geen gestoken kaart. Het was er één.
 • roger decuyper

  2 maanden geleden
  Wat een onzin heeft die zo goed gekeept ? Die 3 laatste strafschoppen waren een lachertje zelf een 15 jarige had deze uit zijn doel gehouden
 • Dave Janssens

  2 maanden geleden
  Moest vooral tegen de Belgen uitpakken met zijn beste saves van het tornooi. Trouwens sommigen 'denken' Engeland, maar de squadra speelde haar beste wedstrijd tegen de Belgen wat mij betreft. Ondanks die niet hun beste wedstrijd hadden, kwamen de Belgen nog enkele keren héél kort bij de gelijkmaker. Niemand heeft de Italianen zo doen bibberen als de Belgen. Je zag ze bijna panikeren op het einde. Het is niet zomaar dat er slechts 9 van de laatste 20 minuten effectief gevoetbald werd.
 • Koen Wauters

  2 maanden geleden
  Is de beste doelman ter wereld punt uit
 • Dorine Dedeyne

  2 maanden geleden
  Goede doelman maar kan nog veel progressie maken op hoge ballen .
 1. Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen
  Time-Out
  1

  Mooi maar ook erg bizar moment vlak voor EK-finale: ‘robot’ Eder brengt de trofee Wembley binnen

  Het idee was mooi. De symboliek krachtig. Eder die de trofee Wembley binnenbracht, een eerste keer voor de match, een tweede keer erna. De spits die met een zondagsschot exact vijf jaar geleden de EK-finale beslechtte in het voordeel van Portugal tegen thuisland Frankrijk. Maar het optreden van Eder, die momenteel voor Lokomotiv Moskou speelt en dankzij een Belgische partner in het Gentse woont, was bijzonder schimmig. Alsof hij zich in een soort van trance bevond, stapte Eder even het veld op om de trofee robotgewijs aan het publiek te tonen en die dan op een daarvoor voorzien tafeltje achter te laten. Wat hem niet meteen lukte. Op de sociale media was de 33-jarige spits meteen onderwerp van spot.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Italiaans duo of Engels trio kan na Champions League ook EK in hetzelfde seizoen winnen: deze ‘lucky few’ deden het hen voor
  EK Voetbal

  Italiaans duo of Engels trio kan na Champions League ook EK in hetzelfde seizoen winnen: deze ‘lucky few’ deden het hen voor

  De Champions League of Europacup I en het EK voetbal in één seizoen winnen: een straffe dubbelslag, voorlopig enkel weggelegd voor een select kransje. Al maken enkele Chelsea-spelers weldra hun intrede tot dat clubje: ofwel de Italianen Jorginho en Emerson, ofwel de Engelsen Mount, James en Chilwell, door zich met hun land tot Europees kampioen te kronen. Daarmee zouden ze in de voetsporen treden van dit twaalftal.