Demonstrant met regenboogvlag op het veld bij Hongaars volkslied

Het UEFA-verbod om de regenboogkleuren op de Allianz Arena in München te weren tijdens de EK-wedstrijd van vanavond tussen Duitsland en Hongarije, veroorzaakt een storm van protest en een golf van solidariteit voor de lgbtq+-gemeenschap. Alvast 46 Duitse clubs laten hun stadions schitteren in de regenboogkleuren en vanavond liep een supporter met een regenboogvlag over het veld voorafgaand aan de match. 

148 reacties

 • Eric Dewil

  1 jaar geleden
  Wat een hypocrieten. Wat gaat men dan doen in Quatar ? Daar is homosexualiteit nog altijd strafbaar! Het WK ergens anders organiseren ? Maar voor het geld danst den beer, nietwaar .
 • robert agten

  1 jaar geleden
  dat hij dat straks in Qatar maar eens gaat proberen
 • Pieter Martens

  1 jaar geleden
  Gewoon doen is niet voor iedereen gegeven.
 • Walter WOUTERS

  1 jaar geleden
  Wat met Afghanistan, Mali, Somalië....Worden hier de genderrechten gerespecteerd, hier zwijgt men in de media over.....
 • Linda Heintjens

  1 jaar geleden
  Coca cola in regenboogflesjes! Iedereen gered! Mag misschien in Qatar ook? Trouwens, de seksualiteit van een ander interesseert mij niet!
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. “Ik blonk van trots”: vriendin Shari Van Belle, die zelf net naast de EK-selectie viel, juichte nog nét iets luider na penaltysaves van Flames-doelvrouw Nicky Evrard
  EK voetbal
  1

  “Ik blonk van trots”: vriendin Shari Van Belle, die zelf net naast de EK-selectie viel, juichte nog nét iets luider na penaltysa­ves van Fla­mes-doel­vrouw Nicky Evrard

  Red Flames-doelvrouw Nicky Evrard haalde al twee keer de krantenkoppen in Engeland. Twee strafschoppen gestopt en ook zonder tegen IJsland en Frankrijk bij de uitblinkers. Sinds 2013 is zij de eerste die twee keer een penalty pakte op een EK. Dominique Reyns is de voorzitter van KAA Gent Ladies, zij kent Nicky al jaren. Jimmy Coenraets is de coach van haar nieuwe club OH Leuven. Shari Van Belle is de vriendin van Evrard. Alledrie zagen ze die keeper die ze goed kennen.