Italiaanse en Spaanse pers over de zenuwslopende halve finale.
Volledig scherm
Italiaanse en Spaanse pers over de zenuwslopende halve finale. © AP

De ‘Squadra’ won, maar ‘La Roja’ overladen met lof door Spaanse én Italiaanse pers: “Meesters van de combinatie, kleinkinderen van een mythische generatie”

EK voetbalSpaanse en Italiaanse pers zijn het met elkaar eens. ‘La Roja’ was dominant, Italië zag af. Maar de killer van onze Rode Duivels staat wel in de finale van het EK voetbal. “Tiki Taka versus Tuca Tuca”, “geprikkeld voor Qatar” en “een oneerlijke vaarwel.” Dit schrijven de Spaanse en Italiaanse media over de nagelbijter. 

10 reacties

 • Jonathan Loterman

  3 maanden geleden
  Frankrijk heeft hun WK ook gewonnen met het lelijkste voetbal
 • Gerrit Van Kets

  3 maanden geleden
  Met mooi voetbal koop je niets, het resultaat telt. Zie Belgie-Frankrijk op het WK. Eigenlijk vond ik Spanje niet zo goed, eindeloos de bal rondspelen en met moeite een kans afdwingen is nu ook niet geweldig. De Italianen hebben zeker evenveel kansen gehad met veel minder balbezit.
 • A.Del Piero

  3 maanden geleden
  Didi, jij hebt gelijk. Spanje speelt hun EERSTE goede wedstrijd en zou dan de finale spelen. Denk het niet.
 • Herbert Verbeeck

  3 maanden geleden
  Wat heb ik genoten van dat Spaanse voetbal! Nu nog een echte spits en dan is wereld kampioen niet veraf meer. Leek wel oud Barcelona voetbal. Prachtig om zien.
 • julien boonen

  3 maanden geleden
  Beste ploeg heeft verloren ,maar dat is voetbal zeker .
 1. Penaltydrama blijft nazinderen, Grealish bijt fel van zich af na kritiek: “Ik wilde wél een strafschop nemen!”
  EK VOETBAL
  67

  Penaltydra­ma blijft nazinderen, Grealish bijt fel van zich af na kritiek: “Ik wilde wél een strafschop nemen!”

  ‘t Was bedoeld als meesterzet, maar het draaide uit op een onwaarschijnlijke teleurstelling. Engels bondscoach Gareth Southgate bracht vlak voor de strafschoppenreeks Marcus Rashford en Jadon Sancho nog tussen de lijnen om een penalty te nemen, maar zij misten. Net als Bukayo Saka, amper 19 (!) jaar oud. De keuzes van Southgate stuiten op onbegrip, maar analisten Roy Keane en José Mourinho wijzen ook naar de ervaren spelers. Zoals Jack Grealish, die fel van zich af beet op Twitter.