AP
Volledig scherm
© AP
3
EINDE
0
 • Manuel Locatelli 26' 52'
 • Ciro Immobile 89'

De Squadra Azzurra wervelt: Italië zet zwak Zwitserland opzij met ruime cijfers

EK voetbalMet dit Italië wordt maar beter rekening gehouden. Net als tegen Turkije speelde de Squadra Azzurra een wervelende partij tegen Zwitserland: 3-0. Middenvelder Manuel Locatelli was dé uitblinker met twee goals, ook Ciro Immobile pikte z’n doelpuntje mee. Enig minpunt: aanvoerder Chiellini viel geblesseerd uit.

9 reacties

 • Eric Couwels

  1 maand geleden
  De toekomstige Europese kampioen. Wat een mooi team. De clash der clashen tussen Frankrijk en Italie zou een mooie finale zijn. Al hoop ik op een revival van onze Rode Duivels uiteraard.
 • Johnny Michiels

  1 maand geleden
  Wervelend dan heb ik een andere match gezien, de zogezegde analisten moeten een wedstrijd juist leren interpreteren en neutraal denken!
 • Vazart NAESSENS

  1 maand geleden
  ik dacht dat je zoveel als mogelijk fysiek contact moest mijden gezien de corona , hier een staaltje hoe het niet moet
 • Karel Van Beeck

  1 maand geleden
  Met Italië zal men rekening moeten houden. Dit gezegd door een niet betaalde analist.
 • Karel Dierckx

  1 maand geleden
  Het is nog vroeg in het toernooi, maar Italië koppelt kwaliteit aan veruit de beste mentaliteit op het veld. Voetballen vooruit van de eerste tot de laatste minuut, met de hele ploeg. De match tegen Denemarken zal door de omstandigheden niet normaal zijn, maar in andere wedstrijden mogen de Duivels een voorbeeld nemen aan deze instelling.
 1. De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrijden onder de loep: veel goals en amper tegendoelpunten, wisselende defensie en gesneuvelde records
  EK voetbal
  1

  De Italiaanse ongeslagen reeks van 33(!) wedstrij­den onder de loep: veel goals en amper tegendoel­pun­ten, wisselende defensie en gesneuvel­de records

  Italië verdedigt straks in de finale van het EK 2021 een ongeslagen reeks van maar liefst 33 wedstrijden. Slechts twee landenteams deden ooit beter: Brazilië tussen 1993 en 1996 en Spanje tussen 2007 en 2009, met elk 35 partijen zonder nederlaag. De Squadra Azzurra stelde met deze reeks ook haar eigen record van 30 stuks scherper en onderweg sneuvelden nog heel wat records. Een blik op de indrukwekkende reeks van Italië.