Christian Eriksen was in het verleden een ploegmaat van Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Nacer Chadli bij Tottenham Hotspurs.
Volledig scherm
Christian Eriksen was in het verleden een ploegmaat van Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Nacer Chadli bij Tottenham Hotspurs. © Photo News

Cardioloog die met Eriksen werkte bij Tottenham is somber gestemd: “Kans is klein dat hij ooit nog zal voetballen”

EK VoetbalChristian Eriksen heeft geluk dat hij nog leeft, maar het is onwaarschijnlijk dat hij nog zal voetballen. Dat zegt sportcardioloog Sanjay Sharma, die eerder met de voetballer samenwerkte bij Tottenham Hotspur een daarbij nooit abnormale hartwaarden van de Deen te zien kreeg. “Het klinkt misschien bot: maar Eriksen is voor een paar minuten gestorven.”

17 reacties

 • monique bolen

  2 maanden geleden
  Ik zou in zijn plaats moeten zijn zou ik vaarwel topsport zeggen ik maak niemand zijn rekening maar denk dat hij gezien zijn status als profvoetballer niets meer tekort zal komen financieel en zijn leven en kinderen kostbaarder zijn dan voetbal, spoedig herstel.
 • wim helsen

  2 maanden geleden
  Als je paar minuten zonder zuurstof zit, heb je altijd schade.
 • jozef van riel

  2 maanden geleden
  Nwankwo Kanu heeft na een hartoperatie nog vele jaren Premier Leugue gespeeld. Vooral bij Arsenal en Portsmouth!
 • Freddy van Puymbrouck

  2 maanden geleden
  Ik heb een hartinfarct en daarna twee hartstilstanden tijdens het dotteren overleefd. Niemand zag dit aankomen ik zelf ook niet ik heb heel mijn leven aan sport gedaan 35 jaar hardloper geweest en ook gefietst. Het is nu acht jaar geleden en ik rij nu elk jaar tussen de acht en tienduizend kilometer met de koersfiets. Dan kan je zeggen dat je heel veel geluk hebt gehad. Eriksen zal nog wel aan sport kunnen doen maar geen topsport meer dat is uitgesloten.
 • Christian Baumans

  2 maanden geleden
  tis niet alleen zijn gezondheid . Welke grote ploeg wil het risico nemen om hem te in te huren voor veel geld ? En dan nog niet eens gesproken over de verzekeringen die niet happig zullen zijn hem te dekken tegen letsel/overlijden tijdens een match.