De Allianz Arena van Bayern München kan aan de buitenkant in allerlei kleuren worden verlicht. Het stadion droeg in het verleden al vaker de regenboogkleuren, het symbool van diversiteit.
Volledig scherm
De Allianz Arena van Bayern München kan aan de buitenkant in allerlei kleuren worden verlicht. Het stadion droeg in het verleden al vaker de regenboogkleuren, het symbool van diversiteit. © Getty Images

Burgemeester München wil stadion verlichten met regenboogkleuren tijdens EK-wedstrijd Duitsland-Hongarije

Op vraag van de gemeenteraad zal Dieter Reiter, burgemeester van München, de UEFA om toestemming vragen om de Allianz Arena in regenboogkleuren te verlichten tijdens de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije. Het voorstel komt er als reactie op de anti-LGBTQ+-wetgeving die vorige week door het Hongaarse parlement werd goedgekeurd. 

  1. Verontwaardiging over omstreden Hongaarse wet die voorlichting over homoseksualiteit verbiedt: “Dit tast grondbeginselen EU aan”

    Verontwaar­di­ging over omstreden Hongaarse wet die voorlich­ting over homoseksua­li­teit verbiedt: “Dit tast grondbegin­se­len EU aan”

    Het Hongaarse parlement heeft een omstreden wet gestemd die voorlichting aan minderjarigen over homoseksualiteit en transgenderthema's verbiedt. Hongaren kwamen dinsdag al op straat in de hoofdstad Boedapest en ook woensdag wordt er hevig geprotesteerd. Ook in ons land komen er vanuit de politieke wereld en belangenorganisaties verontwaardigde reacties.