AP
Volledig scherm
© AP

Boegeroep overstemd door applaus als Engelse spelers knielen op Wembley

EK VoetbalGejoel werd overstemd door applaus toen Engeland voor de openingswedstrijd van Euro 2020 tegen Kroatië een kniegebaar maakte. Na een week van publieke debatten en een felle verdediging van het antiracistische gebaar door een jong multi-etnisch elftal, schaarden de fans zich grotendeels achter de wensen van de spelers, en het boegeroep van sommige delen van de 22.500 toeschouwers was verstomd tegen de tijd dat de wedstrijd van start ging.

15 reacties

 • Jean-Claude Van Meirhaeghe

  3 weken geleden
  Als iedereen gelijke kansen moest krijgen dat ze dan beginnen met geen onderscheid te maken voor de werkmens zoals zij die voor de Stat werken gelijke belastingen te laten betalen, geen hogere pensioenen en geen opgesomde lonen zoals de ministers krijgen, iedereen gelijk voor de wet.
 • Jose Van Hauwaert

  1 maand geleden
  @Labath. Nog eens goed lezen en PROBEREN te begrijpen waar het om gaat. Dit heeft dus weinig tot niks met politiek te maken, maar om de mensen eroe aan te zetten hun hersenen te gebruiken en discrimenatie, op alle vlakken teniet te doen, zij het kleur, religie, gender, of geaardheid. Natuurlijk dat extreem rechts aanhangers dit nog niet kunnen begrijpen, vandaar dit knielen
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 maand geleden
  Goed als ze beseffen dat velen onder hen wel alle kansen krijgen. Buiten knielen bovenop geld storten uit hun riant loon aan de armsten uit wijken waar grotendeels de roots liggen zou nog meer respect afdwingen.
 • Etienne Callebout

  1 maand geleden
  Dat men dan ook stopt met steeds een statement te maken ,we weten nu reeds al voldoende voor wat het staat .Sport moet sport blijven en geen politiek .
 • Franky Vinck

  1 maand geleden
  Inderdaad in het voetbal is er veel ongelijkheid tegenover de andere mensen. Als je ziet wat ze verdienen en welke belastingen ze maar betalen inderdaad dit moet stoppen.