Volledig scherm
© Getty Images for FIH

Red Panthers buigen opnieuw voor zwart beest Zuid-Korea

UpdateDe Red Panthers (FIH-14) zijn er in Sint-Lambrechts-Woluwe niet in geslaagd zich voor de halve finales van de World League vrouwenhockey te plaatsen. Ze verloren na shoot-outs met 4-3 van Zuid-Korea (FIH-8). Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 gelijk. Bij de rust stond Zuid-Korea 1-0 voor. Cheon Seul Ki opende de score al in de 2e minuut op strafcorner. Emma Puvrez bracht de Panthers in de 32e minuut langszij. In de shoot-outs trokken de Zuid-Koreanen met 3/2 aan het langste eind.

 1. Lions-bondscoach McLeod ontleedt volgende horde Engeland: “Niet evenveel talent, maar wel een sterk collectief”
  EK hockey

  Li­ons-bondscoach McLeod ontleedt volgende horde Engeland: “Niet evenveel talent, maar wel een sterk collectief”

  De Red Lions (FIH 2) begonnen overtuigend aan het EK hockey in eigen land. Spanje (FIH 9) werd vlot met 5-0 opzijgezet. Daags na de partij blikte bondscoach Shane McLeod tevreden terug. "Ik heb heel weinig afval in het spel gezien. De jongens bewogen heel goed, lieten de bal uitstekend rondgaan. Het was echt indrukwekkend", vertelde hij tijdens een persmoment in het spelershotel in Antwerpen.
 2. Vanasch opnieuw verkozen tot ‘Red Lion van de Match’: “Deze groep is mentaal zo ontzettend sterk”
  EK Hockey

  Vanasch opnieuw verkozen tot ‘Red Lion van de Match’: “Deze groep is mentaal zo ontzettend sterk”

  Na de knotsgekke België - Duitsland werd Vincent Vanasch voor de tweede keer door de HLN-lezers verkozen tot ‘Red Lion van de Match’. "Deze wedstrijd komt toch mee aan de top van één van de spannendste die ik al beleefde", straalde de beste keeper van de wereld. "Aan het einde van de eerste helft doe ik bij 2-0 een belangrijke redding. En meteen na de rust zag ik inderdaad dat een Duitser bij de stop de bal met de hand raakte op strafcorner. Zo werd het geen strafbal. Wellicht een cruciale fase."