Tom Boon (rechts) in actie met de Red Lions tegen Duitsland.
Volledig scherm
Tom Boon (rechts) in actie met de Red Lions tegen Duitsland. © EPA

Red Lions en Panthers terug in olympisch park Londen

EK hockeyDe Red Lions en Red Panthers, de nationale hockeyteams voor mannen en vrouwen, zijn woensdagmorgen vertrokken naar Londen. Daar zullen ze tussen 21 en 30 augustus het EK hockey afwerken, dat plaatsvindt op hetzelfde terrein waar in 2012 het olympisch hockeytoernooi werd gespeeld.

 1. Technisch directeur Adam Commens blikt vooruit naar EK-finale: “We kunnen twee maanden voorsprong nemen”
  EK Hockey

  Technisch directeur Adam Commens blikt vooruit naar EK-finale: “We kunnen twee maanden voorsprong nemen”

  Wereldkampioen België start straks om 20.30 uur op het Wilrijkse Plein in Antwerpen als uitgesproken favoriet aan de EK-finale tegen Spanje. Als we de 0-2 nederlaag van twee jaar geleden wegdenken – op dat moment was België in de poulefase van het EK in Amsterdam reeds zeker van een plaats in halve finale – dan is het reeds elf jaar geleden dat de Belgen na de reguliere speeltijd nog eens van Spanje verloren. Die wedstrijd was de openingsmatch voor de Belgen op de Spelen 2008 in Peking.
 2. Medaille voor Nederland: Oranje wint met 4-0 tegen Duitsland
  EK Hockey

  Medaille voor Nederland: Oranje wint met 4-0 tegen Duitsland

  De bronzen medaille op het EK ging naar Nederland, dat net als in het pouleduel in Antwerpen te sterk bleek voor Duitsland: 4-0. Het was Bjorn Kellerman die in de 19de minuut Oranje op voorsprong bracht. De druk van Duitsland werd vervolgens groot, maar keeper Sam Van der Ven hield in kwart twee Oranje overeind. In de 43ste minuut zorgde goalgetter Mirco Pruijser voor de beslissing. In de slotfase dikten de spelers van Max Caldas nog aan tot 4-0: in de 58ste minuut zette Jeroen Hertzberger een strafcorner om en in de slotseconden schoot Mink van der Weerden raak op strafcorner.
 1. De hoogtepunten van een fraaie topper tussen Club en Genk
  Play
  Jupiler Pro League

  De hoogtepun­ten van een fraaie topper tussen Club en Genk

 2. Monden vallen open bij onwaarschijnlijke goal van Racic (Valencia)
  Play

  Monden vallen open bij onwaar­schijn­lij­ke goal van Racic (Valencia)