BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Ploegmaats lyrisch over Victor Wegnez: “Precies een Duracell-konijn”

EK HockeyMochten de Red Lions straks Europees kampioen worden, dan is de kans groot dat de 23-jarige Victor Wegnez opnieuw een belangrijke rol in de finale speelde. De hockeyfans houden van zijn lef, zijn drang naar voren én zijn guitige uitstraling. Ook de teamgenoten genieten: “Dat manneke wil altijd winnen.”

0 reacties

 1. Technisch directeur Adam Commens blikt vooruit naar EK-finale: “We kunnen twee maanden voorsprong nemen”
  EK Hockey

  Technisch directeur Adam Commens blikt vooruit naar EK-finale: “We kunnen twee maanden voorsprong nemen”

  Wereldkampioen België start straks om 20.30 uur op het Wilrijkse Plein in Antwerpen als uitgesproken favoriet aan de EK-finale tegen Spanje. Als we de 0-2 nederlaag van twee jaar geleden wegdenken – op dat moment was België in de poulefase van het EK in Amsterdam reeds zeker van een plaats in halve finale – dan is het reeds elf jaar geleden dat de Belgen na de reguliere speeltijd nog eens van Spanje verloren. Die wedstrijd was de openingsmatch voor de Belgen op de Spelen 2008 in Peking.
 1. 2-0! Red Lions zwoegen tegen Engeland, maar zitten na goals Boon en Hendrickx al in halve finales op EK
  EK hockey

  2-0! Red Lions zwoegen tegen Engeland, maar zitten na goals Boon en Hendrickx al in halve finales op EK

  Van een leien dakje liep het zeker niet, maar de Red Lions hebben ook hun tweede partij op het EK gewonnen. Na 5-0 tegen Spanje, 2-0 tegen Engeland. Boon en Hendrickx troffen raak, maar aan de overkant hield doelman Vanasch samen met Dame Fortuna België recht in een erg netelig derde kwart. Eind goed, al goed en de Lions mogen zich nu al opmaken voor de halve finales. Terwijl de laatste groepsmatch tegen Wales een oefenpartij is, zitten de Engelsen in vieze papieren.