Indoor Red Lions op het EK in Antwerpen, van twee jaar geleden.
Volledig scherm
Indoor Red Lions op het EK in Antwerpen, van twee jaar geleden. © Belga

Na het zilver in Antwerpen: indoor Red Lions mikken op EK in Berlijn op halve finale

EK hockeyTerwijl de Red Lions zich in Australië voorbereiden op de tweede editie van de Pro League spelen hun indoorcollega's vanaf morgen het EK in Berlijn. Twee jaar geleden veroverden de troepen van bondscoach Alexandre De Chaffoy verrassend zilver op het EK in de Antwerpse Lotto Arena. Dat succes evenaren wordt een hele karwei. De Belgen starten immers in een loodzware poule.

0 reacties

 1. Oranje geeft Engeland pak rammel (8-0) en kan zondag Europese titel verlengen
  EK Hockey

  Oranje geeft Engeland pak rammel (8-0) en kan zondag Europese titel verlengen

  De Nederlandse hockeysters (FIH-1) kunnen zondag in Antwerpen hun Europese titel verlengen. Onze noorderburen bereikten de finale met een klinkende zege op Engeland (FIH-4): 8-0. Op het EK van twee jaar geleden in Amsterdam won Oranje in de halve finale ook van de Engelse vrouwen, maar toen was het veel spannender (1-0). Nederland treft in de finale de winnaar van het duel tussen Spanje (FIH-7) en Duitsland (FIH-5). Oranje was al negen keer de beste op het EK, in 1984, 1987, 1995, 1999, 2003, 2005, 2009, 2011 en 2017.
 1. Red Lions doen het! België pakt Europese titel én olympisch ticket na demonstratie tegen Spanje (5-0)
  EK Hockey

  Red Lions doen het! België pakt Europese titel én olympisch ticket na demonstra­tie tegen Spanje (5-0)

  De gouden generatie Red Lions houdt niet op met feesten: WK binnen in december in India, nu EK binnen in Antwerpen. Spanje stond erbij en keek ernaar en werd net als in de openingswedstrijd van dit EK overklast. Na achttien minuten en een 3-0 voorsprong was de wedstrijd reeds gespeeld. De 42 overige minuten maakten de Lions en de uitgelaten supporters er een hockeyfeest van. En wat het nog mooier maakt: John-John Dohmen en Manu Stockbroekx, de twee pechvogels van het WK in India, scoorden. Victor Wegnez werd uiteindelijk verkozen tot Beste Speler van het Toernooi, Vincent Vanasch tot Beste Doelman van het Toernooi. Tom Boon en Alexander Hendrickx zijn dan weer gedeeld topschutter met vijf doelpunten.