BELGA
Volledig scherm
© BELGA

IN BEELD. Dolle vreugde in Antwerpen na klinkende zege van Red Lions

EK HockeyDe vreugde was groot in Antwerpen na de klinkende 5-0-zege tegen Spanje in de finale van het Europees kampioenschap. De mannen van bondscoach Shane McLeod vierden een stevig feestje en het publiek in Antwerpen deed gretig mee. Enkele feestbeelden op een rij:

0 reacties

 1. Red Lions treffen dit weekend Spanje en Engeland op EK hockey: “Alles in teken van Tokio, maar we gaan wel voor goud”
  EK Hockey

  Red Lions treffen dit weekend Spanje en Engeland op EK hockey: “Alles in teken van Tokio, maar we gaan wel voor goud”

  De Red Lions kunnen op het EK in Amstelveen na het openingsweekeinde mogelijk al op beide oren slapen wat betreft de plek in halve finale. Met zaterdag een match tegen Spanje (FIH 9) en zondag tegen Engeland (FIH 6) starten onze hockeymannen immers meteen tegen de twee grootste concurrenten uit poule A. Dinsdag wacht enkel nog een ontspannen tussendoortje tegen het veel zwakkere Rusland (FIH 22). “Die openingsmatch tegen Spanje is voor ons zeer belangrijk”, aldus Alexander Hendrickx. “Bij winst zetten we een fikse stap richting halve finale.”
 1. Red Lions-bondscoach McLeod: “Nu op de Spelen beter doen dan vorige keer”
  Play
  EK Hockey

  Red Li­ons-bondscoach McLeod: “Nu op de Spelen beter doen dan vorige keer”

  Daags na de triomf van de Red Lions in de finale van het Europees kampioenschap heeft bondscoach Shane McLeod de pers te woord gestaan. De Nieuw-Zeelander richt zijn blik alweer vooruit. “We willen op de Spelen beter doen dan vorige keer”, aldus McLeod. “Het was toen al speciaal om zilver te pakken. Intussen hebben we bewezen dat we tot de wereldtop behoren en dat het zilver geen toevalstreffer was. Maar makkelijk wordt dat natuurlijk niet. Als we na de wereldtitel en de Europese titel ook nog de Olympische titel zouden pakken, dan denk ik niet dat dat ooit geëvenaard zou kunnen worden. Zo moeilijk is het. Het is nu ons grote doel om de Spelen te winnen, maar vanzelfsprekend wordt dat niet.”