BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Finale! Red Lions houden hun EK-droom levendig na thriller tegen Duitsland

EK HockeyDe Red Lions dansten, het publiek vierde in extase: België plaatste zich voor de EK-finale na een ongeziene krachttoer tegen Duitsland: van 0-2 naar 4-2 na rust in een dol slot. Met Spanje als verrassende andere finalist wenkt zaterdag het goud en het olympisch ticket.

20 reacties

 • Dave Janssens

  2 jaar geleden
  "60 minuten lang, voor elkaar, voor dit land, voor de finale let's go boys!" - Vincent Vanasch 22/08/2019
 • Marleen De Corte

  2 jaar geleden
  Als op elk toernooi van de red lions een voetballer van de nationale ploeg één weekloon zou geven aan de hockey mannen om te delen zou dat niet fair zijn en onze helden hebben zullen daar heel blij mee zijn
 • Johan hendrickx

  2 jaar geleden
  Dat is een ploeg die tenminste prijzen pakt, dit in tegenstelling tot onze 'gouden' generatie voetballerkes!
 • Walter De Vuyst

  2 jaar geleden
  Wat me vooral opvalt is de sportiviteit en beleefdheid van de spelers tegenover terechte of onterechte beslissingen van scheidsrechters . Fair-play wordt hier hoog in het vaandel gedragen , op en rond het veld . Mooi zo !
 • Johan Dingemanse

  2 jaar geleden
  Zo'n knalprestatie en dan wordt het in de krant weggeduwd in een hoekje...
 1. Red Lions verpulveren Rusland met 9-2, in halve finale wacht klassieker tegen Nederland of Duitsland
  Play
  EK hockey
  1

  Red Lions verpulve­ren Rusland met 9-2, in halve finale wacht klassieker tegen Nederland of Duits­land

  De Red Lions moesten in het laatste pouleduel tegen Rusland met vier doelpunten verschil winnen om zeker te zijn van een plaats in halve finale. Die klus klaarden ze reeds na het eerste kwart. Uiteindelijk wonnen de Belgen met 9-2. De pijlen kunnen nu helemaal gericht worden op de halve finale van donderdag. Nederland of Duitsland wordt dan de tegenstrever. Een klassieker om naar uit te kijken.
 2. Red Lions-bondscoach McLeod: “Nu op de Spelen beter doen dan vorige keer”
  Play
  EK Hockey

  Red Li­ons-bondscoach McLeod: “Nu op de Spelen beter doen dan vorige keer”

  Daags na de triomf van de Red Lions in de finale van het Europees kampioenschap heeft bondscoach Shane McLeod de pers te woord gestaan. De Nieuw-Zeelander richt zijn blik alweer vooruit. “We willen op de Spelen beter doen dan vorige keer”, aldus McLeod. “Het was toen al speciaal om zilver te pakken. Intussen hebben we bewezen dat we tot de wereldtop behoren en dat het zilver geen toevalstreffer was. Maar makkelijk wordt dat natuurlijk niet. Als we na de wereldtitel en de Europese titel ook nog de Olympische titel zouden pakken, dan denk ik niet dat dat ooit geëvenaard zou kunnen worden. Zo moeilijk is het. Het is nu ons grote doel om de Spelen te winnen, maar vanzelfsprekend wordt dat niet.”