Een zoen van zijn vrouw Elise voor de kersverse Europese kampioen marathon.
Volledig scherm
Een zoen van zijn vrouw Elise voor de kersverse Europese kampioen marathon. © BELGA

Waarom het goud van Koen Naert eigenlijk een half mirakel is: "Ik mag van geluk spreken dat mijn vrouw een degelijk inkomen heeft"

EK atletiekHoe straf de gouden marathon van Koen Naert op het EK in Berlijn vandaag was? Héél straf: dit was slechts de zevende marathon van de West-Vlaming (28), die pas in 2015 prof werd maar daar amper van kan leven. "Mijn Amerikaanse collega’s lachen me uit als ze horen dat een hardloper van mijn niveau aan het einde van de maand geen cent opzij kan leggen. Ik mag van geluk spreken dat mijn vrouw een degelijk inkomen heeft", zegt hij in De Tijd.

119 reacties

 • Peter Smets

  3 jaar geleden
  @ Marc Baeyens: "Koen Naert is op zijn eentje de ganse Belgische voetbalploeg waard. Sportief wel te verstaan, financieel is hij maar een kleine werkman." En als het van Muyters en uw Nieuw Vat Azijn zou afgehangen hebben stond hij aan den dop. Waarna hij door uw Nieuw Vat Azijn zou opgevorderd worden om vrijwilligerswerk te gaan doen voor een leefloon. Niet, Marcske? Of doet ge graag mee aan de politieke recuperatie van Muyters?
 • DIRK VAN DESSEL

  3 jaar geleden
  Schakel over van geloop naar ballengedoe of velogetrap, dan betaalt beter.
 • emiel Clarijs

  3 jaar geleden
  Nu probeert 'de politiek' met muyters (nva) op kop mee te surfen op het succes van oa Koen Naert, toen er hulp geboden moest worden was er niemand thuis in Vlaanderen, gelukkig hielpEn Brussen en Wallonie wel, dus Vlaamse politici hou nu ook maar uw mond.
 • teveel lebbeke

  3 jaar geleden
  Pedro Gonzalez Het is het Europese kampioenschap. Het kwam er nu op aan en hij heeft het gedaan. Gelezen onder welke omstandigheden hij dat diende te doen? Voor jou is het enkel goed, wanneer hij olympisch goud behaald en dan nog 2x waarschijnlijk.
 • teveel lebbeke

  3 jaar geleden
  Die man staat onder contract bij de Waalse federatie, omdat NVA hem geen kans gaf.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Zuur! Salpeter begaat monumentale blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver
  EK atletiek

  Zuur! Salpeter begaat monumenta­le blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver

  Ze was er het hart van in, Lonah Salpeter uit Israël. En dat terwijl ze iets eerder nog juichend over de meet had gelopen tijdens de 5.000 meter. De in Kenia geboren Salpeter balde net achter de Nederlandse Sifan Hassan haar vuisten, greep vervolgens met haar handen vol ongeloof naar haar gezicht, om dan te beseffen dat het... nog een ronde was. Ze werd prompt voorbijgelopen door de Turkse Yasemin Can en de Britse Eilish McColgan. Zuurder wordt het niet. Salpeter eindigde toch nog als vierde en liep zelfs een nationaal record, maar ook dat was haar niet gegund. Ze werd uiteindelijk ook nog eens gediskwalificeerd omdat ze over een kegeltje was gelopen. Het goud was voor de Nederlandse Hassan.
 2. Berings mikt op EK atletiek in Berlijn op Belgisch record - Debjani zal geen cartouche sparen voor 1.500m-finale
  atletiek

  Berings mikt op EK atletiek in Berlijn op Belgisch record - Debjani zal geen cartouche sparen voor 1.500m-finale

  Eline Berings draagt vanavond de Belgische vlag bij de openingsceremonie van het EK atletiek in Berlijn. "Ik vind het leuk dat ze mij daarvoor hebben gevraagd. Het voelt goed opnieuw waardering te krijgen na alle ellende", verklaarde de hordeloopster in het teamhotel in de Duitse hoofdstad. "Ik probeer bewuster zulke momenten te beleven, want ik ben hier ook om van alles te genieten."