Een zoen van zijn vrouw Elise voor de kersverse Europese kampioen marathon.
Volledig scherm
Een zoen van zijn vrouw Elise voor de kersverse Europese kampioen marathon. © BELGA

Waarom het goud van Koen Naert eigenlijk een half mirakel is: "Ik mag van geluk spreken dat mijn vrouw een degelijk inkomen heeft"

EK atletiekHoe straf de gouden marathon van Koen Naert op het EK in Berlijn vandaag was? Héél straf: dit was slechts de zevende marathon van de West-Vlaming (28), die pas in 2015 prof werd maar daar amper van kan leven. "Mijn Amerikaanse collega’s lachen me uit als ze horen dat een hardloper van mijn niveau aan het einde van de maand geen cent opzij kan leggen. Ik mag van geluk spreken dat mijn vrouw een degelijk inkomen heeft", zegt hij in De Tijd.

119 reacties

 • Peter Smets

  2 jaar geleden
  @ Marc Baeyens: "Koen Naert is op zijn eentje de ganse Belgische voetbalploeg waard. Sportief wel te verstaan, financieel is hij maar een kleine werkman." En als het van Muyters en uw Nieuw Vat Azijn zou afgehangen hebben stond hij aan den dop. Waarna hij door uw Nieuw Vat Azijn zou opgevorderd worden om vrijwilligerswerk te gaan doen voor een leefloon. Niet, Marcske? Of doet ge graag mee aan de politieke recuperatie van Muyters?
 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Schakel over van geloop naar ballengedoe of velogetrap, dan betaalt beter.
 • emiel Clarijs

  2 jaar geleden
  Nu probeert 'de politiek' met muyters (nva) op kop mee te surfen op het succes van oa Koen Naert, toen er hulp geboden moest worden was er niemand thuis in Vlaanderen, gelukkig hielpEn Brussen en Wallonie wel, dus Vlaamse politici hou nu ook maar uw mond.
 • teveel lebbeke

  2 jaar geleden
  Pedro Gonzalez Het is het Europese kampioenschap. Het kwam er nu op aan en hij heeft het gedaan. Gelezen onder welke omstandigheden hij dat diende te doen? Voor jou is het enkel goed, wanneer hij olympisch goud behaald en dan nog 2x waarschijnlijk.
 • teveel lebbeke

  2 jaar geleden
  Die man staat onder contract bij de Waalse federatie, omdat NVA hem geen kans gaf.
 1. Berings mikt op EK atletiek in Berlijn op Belgisch record - Debjani zal geen cartouche sparen voor 1.500m-finale
  atletiek

  Berings mikt op EK atletiek in Berlijn op Belgisch record - Debjani zal geen cartouche sparen voor 1.500m-finale

  Eline Berings draagt vanavond de Belgische vlag bij de openingsceremonie van het EK atletiek in Berlijn. "Ik vind het leuk dat ze mij daarvoor hebben gevraagd. Het voelt goed opnieuw waardering te krijgen na alle ellende", verklaarde de hordeloopster in het teamhotel in de Duitse hoofdstad. "Ik probeer bewuster zulke momenten te beleven, want ik ben hier ook om van alles te genieten."
 1. Kompany: "Puntenbalans enorm langs verkeerde kant"
  Play
  Anderlecht

  Kompany: "Puntenba­lans enorm langs verkeerde kant"

 2. Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepunten van speeldag 22
  Play
  Jupiler Pro League

  Lamkel Zé met het ondenkbare en vlotte zeges voor Standard en Anderlecht: de hoogtepun­ten van speeldag 22

  22 januari