Nafi Thia.
Volledig scherm
PREMIUM
Nafi Thia. © BELGA

Vijf stellingen voor Thiam, ook in Berlijn topfavoriete: "Het is zo makkelijk om te kraken"

EK atletiekOlympisch goud: check. Wereldtitel: check. Blijft nog over voor Nafi Thiam: goud op het EK. Makkelijker gezegd dan gedaan, waarschuwt de zevenkampster, die in Berlijn (nog maar eens) geschiedenis kan schrijven. We legden de 23-jarige favoriete, daags voor de competitie, vijf stellingen voor.

 1. Waarom het goud van Koen Naert eigenlijk een half mirakel is: "Ik mag van geluk spreken dat mijn vrouw een degelijk inkomen heeft"
  EK atletiek

  Waarom het goud van Koen Naert eigenlijk een half mirakel is

  Hoe straf de gouden marathon van Koen Naert op het EK in Berlijn vandaag was? Héél straf: dit was slechts de zevende marathon van de West-Vlaming (28), die pas in 2015 prof werd maar daar amper van kan leven. "Mijn Amerikaanse collega’s lachen me uit als ze horen dat een hardloper van mijn niveau aan het einde van de maand geen cent opzij kan leggen. Ik mag van geluk spreken dat mijn vrouw een degelijk inkomen heeft", zegt hij in De Tijd.
 2. Zuur! Salpeter begaat monumentale blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver
  EK atletiek

  Zuur! Salpeter begaat monumenta­le blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver

  Ze was er het hart van in, Lonah Salpeter uit Israël. En dat terwijl ze iets eerder nog juichend over de meet had gelopen tijdens de 5.000 meter. De in Kenia geboren Salpeter balde net achter de Nederlandse Sifan Hassan haar vuisten, greep vervolgens met haar handen vol ongeloof naar haar gezicht, om dan te beseffen dat het... nog een ronde was. Ze werd prompt voorbijgelopen door de Turkse Yasemin Can en de Britse Eilish McColgan. Zuurder wordt het niet. Salpeter eindigde toch nog als vierde en liep zelfs een nationaal record, maar ook dat was haar niet gegund. Ze werd uiteindelijk ook nog eens gediskwalificeerd omdat ze over een kegeltje was gelopen. Het goud was voor de Nederlandse Hassan.