BELGA
Volledig scherm
© BELGA

“Ik mag trots zijn, maar als sportman wil je toch altijd beter doen”: Dylan Borlée troost zich met vijfde plek in EK-finale 400 meter

EK ATLETIEKVoor een medaille was hij nooit echt in de running, maar met de tweede tijd uit zijn carrière op de 400m (45.39) kan Dylan Borlée met opgeheven hoofd de piste verlaten. Hij werd vijfde in zijn allereerste individuele EK-finale. “En daar ben ik wel trots op, maar als sportman wil je toch altijd beter doen.”

0 reacties

  1. Zuur! Salpeter begaat monumentale blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver
    EK atletiek

    Zuur! Salpeter begaat monumenta­le blunder op de 5.000 m door een lap te vroeg te juichen om het zilver

    Ze was er het hart van in, Lonah Salpeter uit Israël. En dat terwijl ze iets eerder nog juichend over de meet had gelopen tijdens de 5.000 meter. De in Kenia geboren Salpeter balde net achter de Nederlandse Sifan Hassan haar vuisten, greep vervolgens met haar handen vol ongeloof naar haar gezicht, om dan te beseffen dat het... nog een ronde was. Ze werd prompt voorbijgelopen door de Turkse Yasemin Can en de Britse Eilish McColgan. Zuurder wordt het niet. Salpeter eindigde toch nog als vierde en liep zelfs een nationaal record, maar ook dat was haar niet gegund. Ze werd uiteindelijk ook nog eens gediskwalificeerd omdat ze over een kegeltje was gelopen. Het goud was voor de Nederlandse Hassan.