Soufiane Bouchikhi.
Volledig scherm
Soufiane Bouchikhi. © Getty Images

Bouchikhi na beste Europese jaarprestatie: "Vooral manier waarop is veelbelovend"

AtletiekSoufiane Bouchikhi snelde in de nacht van donderdag op vrijdag naar 27:41.20 op de 10.000 meter op de prestigieuze Payton Jordan Invitational in het Amerikaanse Stanford, de beste Europese jaarprestatie. De 28-jarige specialist van de lange afstand is in de wolken met zijn prestatie, maar ziet nog marge.

0 reacties

 1. Koen Naert na triomftocht in marathon: "Financieel binnen? Na mijn carrière toch weer verpleegkundige"
  EK atletiek

  Koen Naert na triomf­tocht in marathon: "Financieel binnen? Na mijn carrière toch weer verpleeg­kun­di­ge"

  Koen Naert is overweldigd door wat er na zijn gouden medaille in Berlijn allemaal op hem afkomt. "Ik zal de beelden thuis nog eens moeten bekijken om te beseffen wat ik gisteren heb uitgespookt. Als ik die beelden heb gezien, zal het besef iets meer komen. Momenteel weet ik het nog allemaal niet zo goed", verklaarde de marathonwinnaar van het EK in Berlijn vandaag bij zijn aankomst op de luchthaven van Zaventem.
 2. 'Koentje Koentje wat doet ge nu?', 'Koen (van Roeselare) ist ein Berliner', 'de allermooiste medaille' en 'Sportman van 2018': Twitter vol lof voor Naert
  EK atletiek

  'Koentje Koentje wat doet ge nu?', 'Koen (van Roeselare) ist ein Berliner', 'de allermooi­ste medaille' en 'Sportman van 2018': Twitter vol lof voor Naert

  Koen Naert zorgde vanmorgen voor de kers op de taart van een geweldige Belgische sportzomer. Na WK-brons gekoppeld aan dikwijls geweldig voetbal van onze Rode Duivels, Van Avermaet een week lang in het geel in de Tour, het gouden EK-weekend van Nina Derwael, EK-tijdritgoud voor Victor Campenaerts, EK-goud voor Nafi Thiam in de zevenkamp en de Belgian Tornados op de 4x400m, plus WK-goud voor zeilster Emma Plasschaert, is er nu ook Gouden Koen. Meer dan terecht maakt Twitter een diepe buiging voor de man uit Roeselare, die lang zijn job als verpleger met topsport combineerde.
 1. Campenaerts bij Giro-voorstelling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnapping"
  Play

  Campe­naerts bij Gi­ro-voorstel­ling: "Etappezege vooral mogelijk in ontsnap­ping"

 2. Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"
  Play

  Merlier wil zich in de kijker rijden in de Giro: "Ritwinst is het doel"