Carolla Vermeire toont de gevonden trouwring. Links commissaris Marino Longeville en rechts haar zoon Wim.
Volledig scherm
PREMIUM
Carolla Vermeire toont de gevonden trouwring. Links commissaris Marino Longeville en rechts haar zoon Wim. © Didier Verbaere

Zeldzame ‘schat’ gevonden bij verbouwing Colruyt: Carolla (92) krijgt verloren gewaande trouwring van overleden man Omer terug

EekloEn of ze er blij mee was! Drie jaar nadat ze de trouwring van haar in 2006 overleden echtgenoot Omer Van Hooreweghe kwijtspeelde, kreeg Carolla Vermeire (92) uit Eeklo haar verloren ring terug van de politie. De ring werd gevonden in... de Colruyt, bij een verbouwing van een aantal bureaus van de winkel in Eeklo.

 1. “Ik heb geen geestesstoornis, alleen een seksprobleem”: twintiger die jonge vrouwen misbruikt, krijgt 40 maanden cel
  PREMIUM
  Beernem/Oostkamp/Lievegem/Kaprijke

  “Ik heb geen geestes­stoor­nis, alleen een sekspro­bleem”: twintiger die jonge vrouwen misbruikt, krijgt 40 maanden cel

  Geen internering zoals het parket vroeg, wél 40 maanden effectief voor D.D. (25) uit Lievegem, die tal van jonge vrouwen misbruikte in het Meetjesland, Beernem en Oostkamp. Hij lokte hen met tal van smoesjes in zijn wagen: de ene keer was hij zogezegd op zoek naar de visvijver, de andere keer naar de fitness. In werkelijkheid bracht hij de slachtoffers naar afgelegen plaatsen om hen daar te betasten. Volgens de rechters was D.D. zich maar al te bewust van z'n daden.
 2. Na Rijvers Festival nu ook kruis over Herbakkersfestival. Waar in Meetjesland kan je deze zomer wel nog feesten?
  PREMIUM
  Meetjesland

  Na Rijvers Festival nu ook kruis over Herbakkers­fes­ti­val. Waar in Meetjes­land kan je deze zomer wel nog feesten?

  De organisatoren van het Herbakkersfestival in Eeklo hebben beslist deze zomer geen festival te organiseren. In de zomer van 2022 hopen ze er wel weer te staan. Eerder besliste ook al het Rijvers Festival in Zomergem om de stekker er voor dit jaar uit te trekken. De twee grootste festivals doen het niet, maar gelukkig valt er deze zomer elders in het Meetjesland wel nog veel te beleven. Een overzicht.