Deze foto circuleert op het internet.
Volledig scherm
Deze foto circuleert op het internet. © Eeklonaar.be

Zeehond gespot in Kanaal Eeklo, tientallen kilometers van Noordzee: “Blijf eraf en geniet vanop afstand”

Eeklo/AdegemWandelaars hebben begin deze week een zeehond gespot in het Kanaal in Eeklo, tussen Balgerhoeke en Adegem, enkele tientallen kilometers van de Noordzee. De dieren blijven zwemmen richting binnenland zolang ze vis vinden, maar het blijft een uitzonderlijk beeld. Sea Life Blankenberge waarschuwt om het dier zeker niet te benaderen.

 1. Gemeenschap in Melle wil volledig autonoom leven: “Ik had een huis, een lening, maar ik heb het allemaal opgezegd”
  PREMIUM
  Melle

  Gemeen­schap in Melle wil volledig autonoom leven: “Ik had een huis, een lening, maar ik heb het allemaal opgezegd”

  Honderd procent soeverein zijn. Voorzien in je eigen eten, water, energie, woningen, dat is waar een jonge gemeenschap in Melle van droomt. De bloeiende groep telt al meer dan vierhonderd leden en beheert een domein dat zo’n vijf hectare groot is. In de serres worden groenten gekweekt, maar ook bijeenkomsten gehouden. Wij kregen een unieke inkijk.
 2. Marc Van Hulle (59) schrijft twintigste boek: “Ik sta open voor iéder onderwerp, zolang het maar niet schadelijk voor de gezondheid is. Of illegaal”
  PREMIUM
  Eeklo

  Marc Van Hulle (59) schrijft twintigste boek: “Ik sta open voor iéder onderwerp, zolang het maar niet schadelijk voor de gezondheid is. Of illegaal”

  Auteur Marc Van Hulle (59) uit Eeklo heeft zijn twintigste boek klaar. Al meer dan dertig jaar schrijft hij boeken, en dat vult ondertussen een aardige boekenplank. Zijn jubileumboek is ‘Het ABC van Michiel Steenbeke’, over de Eeklose keukenbouwer achter ‘de naakte reus’. Hoe is hij ooit aan zijn eerste boek gestart? En wat drijft zijn pen? Wij gingen het vragen.