Naar de kermis.
Volledig scherm
Naar de kermis. © Geert De Rycke

Winterkermis en expo over oude kermisaffiches

EekloEeklo telt af naar het derde weekend van oktober, want dat is traditiegetrouw de winterkermis in de stad.

 1. Schol! Jonge brouwerij Skøllmann brengt Meetjeslandse streekbieren op de markt: “Onze gerstenat is allesbehalve alledaags”
  PREMIUM
  Maldegem

  Schol! Jonge brouwerij Skøllmann brengt Meetjes­land­se streekbie­ren op de markt: “Onze gerstenat is allesbehal­ve alledaags”

  “We waren iets te enthousiast met de gastoevoer, met een steekvlam en mijn haar dat in brand stond als gevolg: Burning Skøll was een feit.” Het Meetjesland heeft er een streekbier bij, met roots in Maldegem. Burning Skøll van brouwerij Skøllmann is niet zomaar een blond bier of een tripel, maar een ‘spicy saison’ van 7 procent alcohol. Volgende maand wordt meteen al een tweede bier gelanceerd. Wij gingen op bezoek.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.