De dief probeerde de pas gestolen iPad terug te verkopen aan het slachtoffer
Volledig scherm
De dief probeerde de pas gestolen iPad terug te verkopen aan het slachtoffer © Getty Images

Werkstraf van 150 uur voor dief (35) die iPad van vriend stal en hem vervolgens afperst om toestel terug te kopen voor 500 euro

EekloEen 35-jarige man uit Eeklo, met een strafblad dat al dateert van in 2008, is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur na een diefstal van een iPad en poging tot afpersing van een vriend. Hij probeerde namelijk om het pas gestolen toestel te verkopen aan het slachtoffer, voor 500 euro.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.