Werknemers van Ontex legden deze morgen het werk neer.
Volledig scherm
Werknemers van Ontex legden deze morgen het werk neer. © Arne Blomme

Werknemers Ontex Eeklo eisen duidelijkheid na spontane staking: “Iedereen is hier bang om zijn job te verliezen”

EekloWerknemers van Ontex Eeklo hebben deze ochtend spontaan het werk stilgelegd. Toen de onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden op een sisser dreigden af te lopen, verlieten de vakbonden de onderhandelingstafel en legde het personeel het werk neer. Minstens 45 jobs zouden op de helling staan. 

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Riolering leren aanleggen kan nu ook met een VR-bril: minister Ben Weyts test VRiool-app in VTI Deinze
  Deinze/Eeklo/Wetteren/Merelbeke

  Riolering leren aanleggen kan nu ook met een VR-bril: minister Ben Weyts test VRi­ool-app in VTI Deinze

  Een huisriolering leren aanleggen met een VR-bril, dat is geen verre toekomstmuziek meer. Vier Oost-Vlaamse bouwscholen ontwikkelden samen de app VRiool waarmee de leerlingen onder andere kunnen oefenen hoe ze de juiste rioolbuizen moeten aansluiten op een regenwaterput. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) mocht donderdag zelf de VR-bril opzetten en kreeg in VTI Deinze uitleg van enkele leerlingen en leerkrachten. “Dit is geen game, maar wel een efficiënte training", zegt leerkracht Bert Neirynck.