De spoorwegovergang.
Volledig scherm
De spoorwegovergang. © Stad Eeklo

Werken aan spoorwegovergang Balgerhoeke

EekloIn de week van 30 mei wordt er gewerkt aan de spoorwegovergang in Balgerhoeke in Eeklo.

 1. Aniek (46) geeft les in jeugdpsychiatrie en is genomineerd voor ‘Leraar van het Jaar’: “Ik ben ook hun tweede mama, begeleider en luisterend oor”
  PREMIUM
  Eeklo/Zele

  Aniek (46) geeft les in jeugdpsy­chi­a­trie en is genomi­neerd voor ‘Leraar van het Jaar’: “Ik ben ook hun tweede mama, begeleider en luisterend oor”

  Aniek Tackaert (46) is een van de vijftig topgenomineerden voor de titel van ‘Leraar van het Jaar’, die volgende week uitgereikt wordt. Ze woont in Zele, en werkt elke dag in de jeugdpsychiatrie aan het AZ Alma in Eeklo. “Kinderen die het moeilijk hebben kunnen helpen: dat is de mooiste job die er bestaat”, zegt Aniek. Dit is haar verhaal.
 2. Van vliegtuigen uit vervlogen tijden tot vliegende auto’s van de toekomst: “Ursel Avia laat je binnen in magische wereld van luchtvaart”
  PREMIUM
  Ursel

  Van vliegtui­gen uit vervlogen tijden tot vliegende auto’s van de toekomst: “Ursel Avia laat je binnen in magische wereld van luchtvaart”

  Het militair reservevliegveld van Ursel (Aalter) werd precies zeventig jaar geleden aangelegd. Komend weekend gooit Vliegclub Ursel er de poorten open, voor een nieuwe editie van Ursel Avia. Je duikt in de vlieggeschiedenis en ziet ook wat de toekomst brengt. Om de beleving compleet te maken zijn er uiteraard vliegtuigen, maar ook figuranten, muziek en dans.