Een gele zonnebloem is zowat het enige fleurige in het project. Voorlopig dan toch.
Volledig scherm
Een gele zonnebloem is zowat het enige fleurige in het project. Voorlopig dan toch. © Joeri Seymortier

Vrije natuur of onkruidbak? Meningen over vernieuwde middenberm N9 Eeklo zijn verdeeld

De toestand van de vernieuwde middenberm van de N9 dwars door Eeklo roept vragen op. De stad had een groene oase beloofd, maar de meningen zijn verdeeld. Een mooi stuk ongerepte vrije natuur volgens de ene, een onkruidbak volgens de andere. “Wat we vandaag zien is niet het eindresultaat. Over drie jaar is dat de mooiste middenberm van Vlaanderen”, zegt de burgemeester.

 1. Komt er legerkazerne op militair domein Ursel? Vliegclub maakt zich geen zorgen: “Domein is groot genoeg, dus perfect combineerbaar”
  PREMIUM
  Aalter

  Komt er legerkazer­ne op militair domein Ursel? Vliegclub maakt zich geen zorgen: “Domein is groot genoeg, dus perfect combineer­baar”

  Komt er een nieuwe legerkazerne in Aalter of niet? Dat is de vraag die leeft, nu bekend geraakte dat er zeker een nieuwe kazerne in Oost-Vlaanderen moet komen. Het militair domein van Ursel zou daarbij bovenaan het lijstje staan. Maar wat dan met Vliegclub Ursel die daar haar werking heeft? En hoe groot zijn de kansen? Wij zochten het uit.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).