Het schepencollege van Eeklo in betere tijden. Nu blijkt het vertrouwen bij velen verdwenen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het schepencollege van Eeklo in betere tijden. Nu blijkt het vertrouwen bij velen verdwenen. © Joeri Seymortier

Vooral Groen blijkt Bob D’haeseleer zijn comeback niet te gunnen: “Tijd nodig om het vertrouwen te herstellen”

EekloGroen Eeklo eist dat schepen Bob D’haeseleer zijn kernbevoegdheden van Klimaat, Energie en Duurzaamheid nooit meer terugkrijgt, en enkel terugkeert met wat kruimels. Dat blijkt na de extra gemeenteraad van woensdagavond de reden waarom de ‘bezinningsperiode’ twee maanden verlengd wordt. De oppositie vroeg ook een vertrouwensstemming over het schepencollege, maar die kwam er uiteindelijk niet. Een avondje pijnlijk theater.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Drie grootste partijen besturen Eeklo: Luc Vandevelde blijft burgemeester, Koen Loete meest opvallende schepen
  PREMIUM
  Eeklo

  Drie grootste partijen besturen Eeklo: Luc Vandevelde blijft burgemees­ter, Koen Loete meest opvallende schepen

  Eeklo heeft een nieuw stadsbestuur. SMS, CD&V en N-VA gaan tot eind 2024 de stad besturen. SMS blijft aan zet, met Luc Vandevelde als burgemeester, samen met de twee vertrouwde schepenen. Voor CD&V komt ereburgemeester Koen Loete nu als schepen in het college. Ook Filip Smet, Danny Plaetinck en Hilde Lampaert worden schepen. Open Vld en Groen vallen uit de boot, en moeten naar de oppositie.