Het nieuwe bestuur van Vlaams Belang Eeklo, met rechts Jens De Pauw.
Volledig scherm
Het nieuwe bestuur van Vlaams Belang Eeklo, met rechts Jens De Pauw. © VB

Vlaams Belang Eeklo neemt nieuwe start met jonge voorzitter Jens De Pauw (27)

EekloVlaams Belang Eeklo neemt een nieuwe start. Jens De Pauw (27) wordt de nieuwe voorzitter.

 1. Toch een beetje goed nieuws voor Johan uit Maldegem na oplichting: 29.000 euro gerecupereerd door bank

  Toch een beetje goed nieuws voor Johan uit Maldegem na oplichting: 29.000 euro gerecupe­reerd door bank

  “Hij was zo overtuigend. ‘Zoek mijn naam en deze nummer maar op. Je zal zien dat alles klopt’, zei hij.” Johan de Pau (66) deed begin maart moedig zijn verhaal in onze krant. Oplichters maakten de ondernemer uit Maldegem in één dag 66.000 euro lichter. Eerst via een berichtje in naam van zijn dochter, later telefonisch in naam van zijn bank. Ondertussen kon de bank zo’n 30.000 euro recupereren.
  Maldegem
 2. MIJN DORP. Wendy Van Wanten (63) voelt zich thuis in Aalter: “De burgemeester bedanken? Gewoon even ‘O sole mio’ zingen”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Wendy Van Wanten (63) voelt zich thuis in Aalter: “De burgemees­ter bedanken? Gewoon even ‘O sole mio’ zingen”

  Zangeres Wendy Van Wanten (63) woont al bijna dertig jaar in Aalter. Ze werd geboren in Oostende, maar in Aalter komt ze thuis. De centrale ligging van de gemeente is perfect voor haar job als zangeres, al is er meer dat haar aan haar thuisstad bindt. “Op het bankje waar ik vroeger mijn kinderen melk gaf, praten we nu over de dingen des levens.” Wendy toont ons dat bankje, maar ook waar je de beste rosé drinkt en waarom ze de Aalterse brandweervrijwilligers zo dankbaar is.
  Aalter
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Oekraïense Anna (30) en dochtertje Milana (4) woonden maandenlang in bij Hugo (67): “Ik was amper een week in België en hij vertrouwde me al het huis toe”
  PREMIUM

  Oekraïense Anna (30) en dochtertje Milana (4) woonden maanden­lang in bij Hugo (67): “Ik was amper een week in België en hij vertrouwde me al het huis toe”

  “Nee, Anna hoefde niet in het huishouden te helpen. Al ben ik wel blij dat ze af en toe hielp met de strijk.” Hugo Schaeck (67), een gepensioneerde tandarts uit Hansbeke, wierp zich het afgelopen jaar op als echte pater familias voor Anna (30) en dochtertje Milana (4). Hij bood de Oekraïense oorlogsvluchtelingen een thuis aan, in zijn eigen woning. Geniet van een hartverwarmend dubbelinterview.
  Deinze