De pioniers van het warmtenet kwamen gisteren naar Eeklo om de concessieovereenkomst met de stad te beklinken.
Volledig scherm
De pioniers van het warmtenet kwamen gisteren naar Eeklo om de concessieovereenkomst met de stad te beklinken. © Foto Joeri Seymortier

Stad krijgt grootste warmtenet van Vlaanderen

EEKLOEeklo krijgt de komende jaren een ondergronds warmtenet van maar liefst 29 kilometer buizen. De warmte van de verbrandingsoven van IVM zal gebruikt worden om water op te warmen en dat warme water moet dan openbare gebouwen, bedrijven en ook gewone huizen verwarmen. De aanleg van het warmtenet kost maar liefst 1,2 miljoen euro per kilometer. Goed voor 35 miljoen euro.

  1. Frank De Wispelaere (VK Adegem): “Focus op 5 september”
    Voetbal provinciaal

    Frank De Wispelaere (VK Adegem): “Focus op 5 september”

    Ze houden wel van een grapje bij VK Adegem. Ondervoorzitter Filip Van Kerschaver postte onlangs op sociale media een foto met Kilian Overmeire en liet het uitschijnen dat Mister Lokeren zijn loopbaan in Adegem ging afsluiten. Een kwakkel natuurlijk, maar het bericht ging zijn eigen leven leiden. Ook in de aanloop naar de bekerwedstrijd van morgen zaterdag (18 uur) is de toon schalks op sociale media. Voor de tweedeprovincialer is de Croky Cup de kortste weg richting Europa. Adegem wil dus winnen tegen Woudsport Houthulst. Hallo, Frank De Wispelaere?