Een indrukwekkend dronebeeld van enkele windmolens.
Volledig scherm
Een indrukwekkend dronebeeld van enkele windmolens. © Engie

Schepen D’Haeseleer wil dat afspraak uit 2014 gehouden wordt: “Nieuwe windmolens enkel met 50 procent burgerparticipatie”

EekloSchepen Bob D’Haeseleer uit Eeklo tempert de hoerastemming van vrijdag, bij de lancering van de nieuwe windmolen in de Vrouwestraat.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Rijke meubelgeschiedenis Eeklo in expo: “Ooit verdienden 1.500 stadsgenoten hun brood in de meubelfabrieken”
  PREMIUM
  Eeklo

  Rijke meubelge­schie­de­nis Eeklo in expo: “Ooit verdienden 1.500 stadsgeno­ten hun brood in de meubelfa­brie­ken”

  Ooit waren er 15 grote meubelfabrieken en tientallen kleinere meubelateliers in Eeklo. In de gouden jaren zeventig verdienden 1.500 Eeklonaars hun boterham in die meubelindustrie. Voor de KVVV Eeklo reden genoeg om die rijke meubelgeschiedenis te bundelen in de tentoonstelling ‘Uit het goede hout gesneden’. Wij duiken samen met de werkgroep meubelambacht in de Eeklose meubelgeschiedenis.